– Det känns fint. Det ges ut 400 kokböcker per år i Sverige och att finnas bland de som premieras är väldigt trevligt, säger Anna Granér. Hon ligger, tillsammans med fotografen Linus Lindholm, grafikern Elin Nyman, journalisten Linda Forth, och självfallet kocken Michael Björklund, bakom den numera prisbelönta kokboken som ges ut av HSS Media. På onsdagen belönades boken tillsammans med över 50 andra verk i Stockholm då vinnarna i årets svenska måltidslitteratur presenterades. "En vacker bok att använda till vardag och fest", lyder motiveringen. Varför är den här boken så populär? – Jag tror att en av orsakerna till att boken blivit så populär är just Micke själv. Han är ett känt namn i kockbranschen. Dessutom behandlar boken ett tydligt ämne det är lätt att ta ställning till, nämligen fisk. Boken är dessutom snygg med fina bilder och bra texter, säger Granér. Kommer ni fortsätta samarbeta? – Ja, vi ska göra en kokboksserie med Michael Björklund. Hösten 2017 kommer nästa bok ut på HSS Medias förlag. Boken har ett nytt tema, men vad det är kan jag inte säga i det här skedet, säger Granér. Michael Björklund kunde inte närvara vid prisutdelningen.