|

De får utmärkelsetecken av presidenten

NyhetsbildZoom
Foto: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa
Över 3700 finländare förlänas utmärkelsetecken av republikens president på självständighetsdagen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Statsminister Juha Sipilä och general Jarmo Lindberg har beviljats självständighetsdagens högsta ordenstecken Storkorset av Finlands Vita Ros orden.

OP-gruppens chefdirektör Reijo Karhinen och bergsrådet Ilpo Kokkila tilldelas Kommendörstecknet av I klass av Finlands Vita Ros orden.

Fyra personer får Kommendörstecknet av I klass av Finlands Lejons orden: styrelseordförande Pekka Ala-Pietilä, justitieråd Gustav Bygglin, statssekreterare Martti Hetemäki, utrikesråd Antti Kuosmanen och hovrättspresident Marianne Wagner-Prenner.

Finansminister Petteri Orpo är en av de åtta som får Kommendörstecknet av Finlands Vita Ros orden.

Hovrättslagman Raija Liljenfeldt från Korsholm finns med bland de 32 som har beviljats Kommendörstecknet av Finlands Lejons orden.

Övriga österbottningar som utmärkts är bland andra Sixten Ekstrand, direktör för kyrkans central för det svenska arbetet, professsor Vesa Suutari i Vasa och hovrättsråd Antti Vaittinen i Vasa. De får alla Riddartecknet av I klass av Finlands Vita Ros orden. Riddartecknet av I klass av Finlands Lejons orden tilldelas dekan Erkki Antila i Vasa och direktör Olli Breilin i Karleby.

Tio personer får Finlands Lejons Pro Finlandia-medalj. Bland dem finns skådespelaren, regissören och professorn Dick Idman och översättaren Janina Orlov.

Hela listan på de totalt 3771 ordenstecken som beviljats av presidenten hittar du här.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Opinion

Ledare: Brexit skapar kaos i Europa

Som det ser ut nu så väntar ett stort europeiskt brexitkaos efter den 29 mars, om 71 dagar. Det förlorar vi alla på.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan