|

Niinistö tänker marknadsföra Arktiska rådet för Trump

President Sauli Niinistö  svarade på lyssnarfrågor i Yle Radio 1 på lördagen. Zoom
Foto: Markku Ulander

President Sauli Niinistö svarade på lyssnarfrågor i Yle Radio 1 på lördagen.

President Sauli Niinistö har för avsikt att "lansera" de möjligheter Arktiska rådet erbjuder för USA:s tillträdande president Donald Trump. Finland agerar ordförande för rådet nästa år.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"


– Det är en lämpligt sval miljö där man lugnt kunde diskutera utan att det hettar till i debatten. I rådet ingår just USA och Ryssland, de nordiska länderna och Kanada, sade presidenten med ett skratt.

Niinistö tog fram saken på lördagen när han svarade på lyssnarfrågor i Yle Radio 1. Arktiskt samarbete var ett svar på frågan om hurdana nya medel Finland kunde hitta på för att främja avspänning.

– Så här skulle man inte lösa stora krigsfrågor, men om man lyckades skapa en känsla av samförstånd i små saker kan det kanske sprida sig vidare.

Niinistö säger att det finns en känsla av comeback för geopolitik, kraftpolitik och maktpolitik i luften.

Annons

– Allt möjligt sådant som inte nödvändigtvis förutspår gott för den vanliga människan.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan