|

Tecknar serier mot rasism

NyhetsbildZoom
Från vänster Stina Riikonen, Luis Bellido och Seija Punnonen. Foto: Privat
Vi ställer två frågor till Seija Punnonen, projektchef för Multikultforum-projektet vid Öster­bottens förbund.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Hon är med och arrangerar ”Enough is enough” som ställs ut vid Sweet Vaasa, Variska bibliotek och Träffpunkt Huudi mellan den 12 januari och 28 februari. Dessutom ordnas workshops runt om i regionen den här veckan.

Vad handlar utställningen om?

– Den består av tecknade humorserier gjorda av finländska serietecknare. ­Serierna tar upp rasism och de hårda attityder som finns mot personer av annan hudfärg och som pratar annat språk än finska eller svenska i Finland. Det är ett sätt att jobba mot rasism och för mångkulturalism. Utställningen visades i Helsingfors 2015 och vi har länge velat ha den till Vasa också. Bland annat Milla Paloniemi, som står bakom ”Kiroileva siili” och Pertti Jarla, ”Fingerpori” har serier med i utställningen.

Vad annat ordnas i anslutning till utställningen?

– Det ordnas en workshop i serietecknande på torsdag (12 januari) klockan 18 vid Sweet Vaasa. Seriekonstnärerna Stina Riikonen och Luis Bellido från Helsingfors lär ut hur man kan teckna sina egna humorserier. Duon har också hållit workshops i Tegengrenskolan samt vid Merenkulkun och Variskan koulu. De har med text och bild visat och pratat om hur man kan behandla fördomar i samhället.

Kommentarer
|

Kim Kardashian drabbad av kronisk sjukdom

Nyhetsbild
Kim Kardashian-West har talat ut om att hon lider av den kroniska autoimmuna sjukdomen systemisk lupus erythematosus (SLE). Foto: Arkiv/Richard Shotwell/AP/TT
Kim Kardashian-West har diagnosticerats med den kroniska autoimmuna sjukdomen systemisk lupus erythematosus (SLE).

Mest läst senaste veckan