|

Katidis klar för Jaro

NyhetsbildZoom
Giorgos Katidis. Foto: Catherine Kõrtsmik, cc-by-2.0, Wikimedia Commons
Grekiske mittfältaren Giorgios Katidis har nu skrivit på för spel i Jaro under kommande säsong. Det meddelar klubben på sin webbsida.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Katidis har tränat med Jaro under veckoslutet. Bägge parter fattade tycke för varann och ett kontrakt som sträcker sig över inkommande säsong är nu påskrivet.

– Jag är verkligen glad över att få möjligheten att spela i Jakobstad. Jag vill tacka föreningen för det varma välkomnandet under dessa dagar och möjligheten att få spela här, säger Katidis i ett uttalande på Jaros webbsida.

Giorgios Katidis har ett kontroversiellt förflutet sedan han i mars 2013 firade ett mål med det grekiska storlaget AEK genom att lyfta armen till en nazistisk heil-hälsning, något Katidis även kommenterar.

– Jag kan inte ändra det som skett, men jag vill betona, att jag inte stöder några som helst rasistiska ideologier. Jag ångrar djupt ögonblicket jag firade ett mål men en sådant politiskt budskap, som jag inte vill ha någonting att göra med. Jag är verkligen motiverad att jobba med laget och min focus är nu på fotbollen och jag vill verkligen hjälpa laget att uppnå målsättningarna.

Tränaren Kristian Heames är nöjd med nyförvärvet.

– Jag är verkligen glad över att vi fått Giorgos Katidis till laget. Och jag hoppas att detta kommer att gagna både föreningen och spelaren. Jag hoppas att Giorgos kan visa jakobstadsborna sina kvaliteter både på och utanför planen. Har var tidigare en fantastisk ung professionell spelare och förhoppningsvis hjälper flytten till en ny förening i ett nytt land honom att utvecklas till en spelare som går en ljusare framtid till mötes, kommenterar Heames.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Strömmingsförädlare i Kaskö fick ny ägare

Företaget Kuivaniemen Kala i Kaskö, som är specialiserat på att filéa strömming, får ny ägare. Bröderna Reijo och Jari Suutari har sålt företaget till Kalaneuvos-koncernen som ska fortsätta verksamheten i fiskehamnen i Kaskö.

Nyhetsbild
Inrikes

Regeringen fick fortsatt förtroende – facket fortsätter sina protester

Med rösterna 101-73 fick regeringen riksdagens förtroende. Fackföreningarna har meddelat att de inte låter förtroendeomröstningen hindra dem från att fortsätta kräva att regeringen drar tillbaka sin lagberedning.

Nyhetsbild
Sport

Peltonen fortsätter som tränare i VIFK

FOTBOLL Vasa IFK föll till division 3, men något tränarbyte blir det inte. Max Peltonen fortsätter som tränare.

Nyhetsbild
Inrikes

SFP förhandlar om valförbund i flera kretsar – bäddar för intressant läge

Inom de följande två veckorna kommer minst hälften av SFP:s kandidater i riksdagsvalet att vara klara. Speciellt intressant är läget i Vasa och Egentliga Finlands valkretsar.

Mest läst senaste veckan