Katidis har tränat med Jaro under veckoslutet. Bägge parter fattade tycke för varann och ett kontrakt som sträcker sig över inkommande säsong är nu påskrivet.

– Jag är verkligen glad över att få möjligheten att spela i Jakobstad. Jag vill tacka föreningen för det varma välkomnandet under dessa dagar och möjligheten att få spela här, säger Katidis i ett uttalande på Jaros webbsida.

Giorgios Katidis har ett kontroversiellt förflutet sedan han i mars 2013 firade ett mål med det grekiska storlaget AEK genom att lyfta armen till en nazistisk heil-hälsning, något Katidis även kommenterar.

– Jag kan inte ändra det som skett, men jag vill betona, att jag inte stöder några som helst rasistiska ideologier. Jag ångrar djupt ögonblicket jag firade ett mål men en sådant politiskt budskap, som jag inte vill ha någonting att göra med. Jag är verkligen motiverad att jobba med laget och min focus är nu på fotbollen och jag vill verkligen hjälpa laget att uppnå målsättningarna.

Tränaren Kristian Heames är nöjd med nyförvärvet.

– Jag är verkligen glad över att vi fått Giorgos Katidis till laget. Och jag hoppas att detta kommer att gagna både föreningen och spelaren. Jag hoppas att Giorgos kan visa jakobstadsborna sina kvaliteter både på och utanför planen. Har var tidigare en fantastisk ung professionell spelare och förhoppningsvis hjälper flytten till en ny förening i ett nytt land honom att utvecklas till en spelare som går en ljusare framtid till mötes, kommenterar Heames.