|

Korsholms nya idrottshall blir OP-Arena

Så här kommer hallen att se ut. Zoom
Foto: Wasa Group

Så här kommer hallen att se ut.

Vasa Andelsbank går med som sponsor i idrottshallen i Korsholm. – Det tog inte många minuter att bestämma att vi vill vara med i det här, säger vd:n Ulf Nylund.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Ulf Nylund säger att banken gärna stöder barn och ungdomar, idrotten ligger honom varmt om hjärtat och han ser en fördel i att Wasagroup, som bygger hallen, är ett lokalt företag.

Dessutom tycker han om idén att stöda verksamhet ute i kommunerna.

– Jag är så glad för det här. Och klart att banken kommer att nyttja hallen kontinuerligt. Det här är viktigt när vi tänker på personalen. Vi har 70 anställda, som snabbt kan ta sig till hallen, förutom kontoret i Smedsby och i Vasa har vi personal i Vörå och Malax, som får en resväg på högst en halvtimme.

Med bankens investering i fem år får hallen namnet OP-Arena.

Annons
Det här konceptet att bygga en hall i privat regi för offentlig service, är unikt i landet. Wasagroup ansvarar för idrottshallens utveckling och planering. Hallen ägs av fastighetsutvecklingsfonden WGF-II som i sin tur ägs av fondbolaget Wasagroup Funds.

Kommunens barn och ungdomar ska använda hallen på vardagarna under skoltid. Kvällstid sköts verksamheten av en privat aktör, då allmänheten har möjlighet att använda hallen

Wasagroup, som bygger hallen, ser stor potential i konceptet att kommunen inte bygger själv utan hyr in verksamhet. 

– Det här är effektivt användning och vi har en bra samarbetspartner i Vasa Andelsbank. Korsholms kommun är innovativ som bygger på det här sättet, säger Petteri Saarinen, försäljningschef på Wasagroup.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan