– Det är fint att leda ett VM-rally för första gången i karriären, men det här var förstås bara lite skoj. Vi koncentrerade oss på att köra sträckan utan missar och bilen kändes väldigt bra och enkel att köra. Men det är på lördag den verkliga utmaningen börjar, säger Juho Hänninen.

Tävlingens andra och tredje sträcka ställdes in efter att en krock gjorde att flera förare fördröjdes då de skulle förflytta sig till serviceområdet. Tävlingens fjärde sträcka är inprickad att inledas efter midnatt, natten till lördagen finsk tid.

Efter premiärsträckan leder Hänninen med 1,6 sekunder före M-Sports Ott Tänak, Estland, och Citroens Kris Meeke, Storbritannien. Toyotas VM-ledande Jari-Matti Latvala var åtta.

– Vi visste att vi måste vara försiktiga på publiksträckan, vi hade bara att förlora och inget att vinna. Meningen var att ge publiken en bra show, säger Latvala i ett pressmeddelande från Toyota.

Latvala, som i egenskap av VM-etta tvingas öppna väg för de andra förarna i Mexiko, har förutspått att rallyt blir debutantstallets svåraste den här säsongen.