|

Hänninen etta i Mexiko

Juho Hänninen höll bra fart när VM-rallyt i Mexiko inleddes. Zoom
Foto: Lehtikuva/AFP Photo

Juho Hänninen höll bra fart när VM-rallyt i Mexiko inleddes.

Toyotas Juho Hänninen leder Mexikos VM-rally efter publiksträckan i Mexico City.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Det är fint att leda ett VM-rally för första gången i karriären, men det här var förstås bara lite skoj. Vi koncentrerade oss på att köra sträckan utan missar och bilen kändes väldigt bra och enkel att köra. Men det är på lördag den verkliga utmaningen börjar, säger Juho Hänninen.

Tävlingens andra och tredje sträcka ställdes in efter att en krock gjorde att flera förare fördröjdes då de skulle förflytta sig till serviceområdet. Tävlingens fjärde sträcka är inprickad att inledas efter midnatt, natten till lördagen finsk tid.

Efter premiärsträckan leder Hänninen med 1,6 sekunder före M-Sports Ott Tänak, Estland, och Citroens Kris Meeke, Storbritannien. Toyotas VM-ledande Jari-Matti Latvala var åtta.

– Vi visste att vi måste vara försiktiga på publiksträckan, vi hade bara att förlora och inget att vinna. Meningen var att ge publiken en bra show, säger Latvala i ett pressmeddelande från Toyota.

Annons
Latvala, som i egenskap av VM-etta tvingas öppna väg för de andra förarna i Mexiko, har förutspått att rallyt blir debutantstallets svåraste den här säsongen.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Simon Skrabb om läget i Norditalien: "Visst är det lite småspännande"

Simon Skrabb hemma i Jakobstad under mellandagarna. Strax efteråt blev det klart att han flyttar från Norrköping i Sverige till Brescia i norra Italien.
Foto: Arkiv/Sören Bäck

Simon Skrabb hemma i Jakobstad under mellandagarna. Strax efteråt blev det klart att han flyttar från Norrköping i Sverige till Brescia i norra Italien.

Fotbollsproffset Simon Skrabb från Jakobstad bor i norditalienska Brescia. Han ser tydliga tecken på att oron för coronaviruset sprider sig och påverkar vardagen.

Mest läst senaste veckan