|

Pukki vill ha sällskap på topp

Teemu Pukki behöver ha krutet torrt i värmen i Turkiet om det ska bli några VM-kvalpoäng för Finland. Moshtagh Yaghoubi hoppas på debut i A-landslaget i Antalya. Yaghoubi gjorde sin första landskamp när Finlands så kallade B-landslag föll med 4–2 mot Mexiko i en träningslandskamp i San Diego hösten 2013.
Etta i skytteligan med 16 mål på 25 matcher. Det var det strålande saldot för Bröndbys Teemu Pukki när grundserien i danska ligan avslutades i söndags.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Teemu Pukki korades inte till skyttekung eftersom den danska säsongen fortsätter med övre och nedre slutserier. Men inför de avslutande tio matcherna har anfallaren Pukki gjort två mål mer än Nordsjällands striker Marcus Ingvartsen.

Nu gäller det för Pukki, 26, att föra över sin målform till landslaget när Finland möter Turkiet i Antalya i VM-kvalet på fredag. Han har bara fått in en fullträff på de 22 senaste landskamperna. Men Pukki har oftast varit ensam spets, vilket inte passar honom lika bra som att ha en anfallare bredvid.

Nu finns hopp om att han får en lekkamrat vid sin sida.

– Vi har ännu inte snackat om uppställningen. Men jag tror vi kommer att spela lite mer med två killar på topp. Det beror förstås på vilken match det handlar om och ännu är ingenting klart kring matchen mot Turkiet, säger Pukki.

– Personligen passar det mig bäst att ha någon där bredvid. Jag har gjort mina bästa matcher i laguppställningar med två spetsar.

I Bröndby har han haft sällskap av polacken Kamil Wilczek i anfallet. Wilczek har gjort 13 mål och anfallsduon bidrog starkt till att Bröndby blev tvåa i grundserien – bakom suveräna FC Köpenhamn som ligger 12 poäng före.

– Vi känner oss lite ensamma när det är 13 poäng ner till Lyngby och Sönderjyske. Och Köpenhamn torde vara utom räckhåll, det är svårt att komma i kapp 12 poäng på 10 matcher, säger Pukki.

Ryktena gör gällande att Pukki lämnar Bröndby efter säsongen. Själv är han förtegen om det hela.

– Personligen är jag just nu inte så värst intresserad av vad som händer i sommar. Jag njuter av att spela i Bröndby och på sommaren kan jag fundera på de där sakerna.

HJK:s mittfältare Moshtagh Yaghoubi är glad över att hans försäsongsform har noterats även i landslaget. Han var beredd när han blev uttagen.

– Jag är tagen, det är en stor ära att få var med bland så här bra spelare. Det känns bra, säger Yaghoubi.

– Jag har gjort bra matcher under försäsongen och det har gått ganska bra för mig och laget. Jag väntade mig en kallelse, men det var ändå lite överraskande.

Yaghoubi, 22, fanns inte med i den första truppen förbundskaptenen Markku Kanerva tog ut för VM-kvalmatchen mot Turkiet och träningslandskampen mot Österrike nästa vecka. Men i och med Tim Sparvs skada fick Yaghoubi chansen.

Hann du bli besviken när du inte kallades direkt?

– Kanske, men jag visste att om det inte blir av den här gången så säkert nästa gång i stället.

Nu väntar Yaghoubi på chansen att få debutera i A-landslaget.

– Förhoppningsvis får jag chansen. Jag kom inte hit för att ha semester eller träna, utan för att utnyttja min chans och bidra med något nytt till det här gänget, säger Yaghoubi.

Vad är det nya?

– Aggressivitet, lite skickligget och tuffhet.

Visa fler
Kommentarer
|

GBK fick nöja sig med oavgjort – tillställningen fick beröm av gästerna

Nyhetsbild
Lawrence Smith (3) gjorde GBK:s mål och prisbelönades. Här jagar han gästernas Albert Vauhkonen. Bakom syns Joni Pakola. Foto: Teijo Pirttimäki
GBK-tränaren Chris Corcoran var inte alls nöjd efter matchen mot PK-37.

Mest läst senaste veckan