|

50 svenskspråkiga rekryteras till Kuopio

Företaget Opset söker 50 anställda till Kuopio. Kravet är att de ska kunna svenska. Till mångkulturella Kuopio ryms nog också 50 svenskspråkiga, lovar stadens näringslivsdirektör.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Företaget Opset, som är ett samföretag mellan OP-Gruppen och ISS Palvelut, söker 50 svenskkunniga till företagets verksamhetspunkt i Kuopio. Opset ska ta hand om OP-Gruppens telefon-, digitaliserings- och betaltrafiktjänster. Opset är ett auktoriserat bemanningsföretag, med verksamhet på åtta orter i Finland.

– En del av våra anställda i Kuopio betjänar redan nu kunder på svenska. Men vill vi öka antalet anställda som kan svenska, säger Opsets servicechef Katri Väänänen i ett pressmeddelande.

Unto Juutinen, ställföreträdande näringslivsdirektör i Kuopio stad, tycker att även svenskspråkiga har rum i Kuopio.

– Hit till mångkulturella Kuopio ryms nog också 50 svenskspråkiga. Den som flyttar från svenskspråkiga Österbotten till Kuopio blir säkert positivt överraskad. Savolaxare är trevliga och det är lätt att bosätta sig här, säger Juutinen.

Kirsi Soininen, stadens marknadsföringsdirektör, säger i sin tur att det är en avslappnad stämning i Kuopio.

– Stämningen i staden är avslappnad, tolerant och vänlig.

Kuopio har 118 000 invånare.

Kommentarer
|

Aktia: Majoriteten av finländarna sparar på bankkontot

Nyhetsbild
För cirka 30 procent av finländarna är insättningar på bankkontot den enda formen av besparingar, uppger banken Aktia med avstamp i en färsk enkätundersökning. Foto: Pixabay
Största delen av finländarna strävar efter riskfritt sparande, visar banken Aktias enkätundersökning.

Mest läst senaste veckan