|

50 svenskspråkiga rekryteras till Kuopio

Företaget Opset söker 50 anställda till Kuopio. Kravet är att de ska kunna svenska. Till mångkulturella Kuopio ryms nog också 50 svenskspråkiga, lovar stadens näringslivsdirektör.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Företaget Opset, som är ett samföretag mellan OP-Gruppen och ISS Palvelut, söker 50 svenskkunniga till företagets verksamhetspunkt i Kuopio. Opset ska ta hand om OP-Gruppens telefon-, digitaliserings- och betaltrafiktjänster. Opset är ett auktoriserat bemanningsföretag, med verksamhet på åtta orter i Finland.

– En del av våra anställda i Kuopio betjänar redan nu kunder på svenska. Men vill vi öka antalet anställda som kan svenska, säger Opsets servicechef Katri Väänänen i ett pressmeddelande.

Unto Juutinen, ställföreträdande näringslivsdirektör i Kuopio stad, tycker att även svenskspråkiga har rum i Kuopio.

– Hit till mångkulturella Kuopio ryms nog också 50 svenskspråkiga. Den som flyttar från svenskspråkiga Österbotten till Kuopio blir säkert positivt överraskad. Savolaxare är trevliga och det är lätt att bosätta sig här, säger Juutinen.

Kirsi Soininen, stadens marknadsföringsdirektör, säger i sin tur att det är en avslappnad stämning i Kuopio.

– Stämningen i staden är avslappnad, tolerant och vänlig.

Kuopio har 118 000 invånare.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan