|

Latvala kämpar om pallplacering – Neuville leder med nästan 40 sekunder

Jari-Matti Latvala sade att han njuter jag väldigt mycket av att köra. Zoom
Foto: Lehtikuva/AFP Photo

Jari-Matti Latvala sade att han njuter jag väldigt mycket av att köra.

Thierry Neuville leder Korsikas VM-rally med 38,9 sekunder inför den avslutande dagen. Sebastien Ogier hade problem under lördagens sista sträcka och tappade över en halv minut till Neuville under 17,27 kilometer.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– I slutet av förra sträckan tappade vi hydrauliskt tryck. Målet var bara att få dagen avslutad och bilen på service. Växellådan fungerar inte, klagade Ogier på rallyradion.

Jari-Matti Latvala ligger fyra och är plötsligt med i kampen om pallplacering: skillnaden till trean Dani Sordo är bara 11,7 sekunder.

– Bilen kändes helt annorlunda jämfört med i går. Nu njuter jag väldigt mycket av att köra, sade Latvala, som var sexa efter fredagens sträckor.

Latvala fick överraskande hjälp av Toyota-stallkamraten Juho Hänninen. Hänninen tvingades avbryta tävlingen på fredagen efter att han kört av vägen, men fortsatte rallyt på lördagen och var bland de snabbaste på flera sträckor.

Annons
– Juhos fart gav oss tilltro, att det fanns mera kapacitet i bilen, vi måste bara hitta orsaken till att vi hade problem, sade Latvala.

Mellan förmiddagens och eftermiddagens etapper justerades bilen mer i samma stil som Hänninens.

– Om bilen fram tills dess kändes som en bässe blev den plötsligt en racing-rallybil som hänger med i svängarna, sade Latvala.

Kris Meeke som ledde rallyt efter fredagens sträckor tvingades överraskande avbryta på grund av motorproblem efter sjätte sträckan.

Teemu Suninen, Ford, steg till åtta efter lördagens sista sträcka och ligger tvåa i WRC2-klassen, en dryg minut efter ettan Andreas Mikkelsen.

Rallyt avslutas med två sträckor på söndag.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Nicki Pedersen sjuk i covid-19

Nicki Pedersen har testats positivt för coronaviruset. Arkivbild.
Foto: Stefan Jerrevång/TT

Nicki Pedersen har testats positivt för coronaviruset. Arkivbild.

Den danske sjufaldiga världsmästaren i speedway, Nicki Pedersen, har smittats av det nya coronaviruset, rapporterar flera medier.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan