– I slutet av förra sträckan tappade vi hydrauliskt tryck. Målet var bara att få dagen avslutad och bilen på service. Växellådan fungerar inte, klagade Ogier på rallyradion.

Jari-Matti Latvala ligger fyra och är plötsligt med i kampen om pallplacering: skillnaden till trean Dani Sordo är bara 11,7 sekunder.

– Bilen kändes helt annorlunda jämfört med i går. Nu njuter jag väldigt mycket av att köra, sade Latvala, som var sexa efter fredagens sträckor.

Latvala fick överraskande hjälp av Toyota-stallkamraten Juho Hänninen. Hänninen tvingades avbryta tävlingen på fredagen efter att han kört av vägen, men fortsatte rallyt på lördagen och var bland de snabbaste på flera sträckor.

– Juhos fart gav oss tilltro, att det fanns mera kapacitet i bilen, vi måste bara hitta orsaken till att vi hade problem, sade Latvala.

Mellan förmiddagens och eftermiddagens etapper justerades bilen mer i samma stil som Hänninens.

– Om bilen fram tills dess kändes som en bässe blev den plötsligt en racing-rallybil som hänger med i svängarna, sade Latvala.

Kris Meeke som ledde rallyt efter fredagens sträckor tvingades överraskande avbryta på grund av motorproblem efter sjätte sträckan.

Teemu Suninen, Ford, steg till åtta efter lördagens sista sträcka och ligger tvåa i WRC2-klassen, en dryg minut efter ettan Andreas Mikkelsen.

Rallyt avslutas med två sträckor på söndag.