|

Saneringsarbeten styr om trafiken vid VCS

NyhetsbildZoom
Med start på måndag råder nya trafikarrangemang på flera håll i Vasa centrum, bland annat på Skolhusgatan. Orsakerna är saneringsarbeten och nya cykelvägar.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Trafikanter ska vara beredda på undantagsarrangemang på Sandviksgatan, Skolhusgatan och Strandvägen från och med måndag nästa vecka fram till september i höst.

I korsningen av Sandviksgatan och Skolhusgatan inleder kommuntekniken arbetet med att bygga trafikljus. Samtidigt som trafikljusen installeras saneras en del av Sandviksgatan framför Vasa centralsjukhus. Vägbiten som saneras finns mellan Skolhusgatan och Strandgatan.

Samtidigt ska cykelleden vid Skolhusgatan få en helt ny look i form av en kombinerad cykel- och gångbana. Den nya cykelleden ska finnas mellan korsningen av Skolhusgatan och Sandviksgatan fram till Korsholmsesplanaden.

När arbetet är klar är det förbjudet att parkera på cykelledens sida av Skolhusgatan. Den andra sidan av gatan får parkeringsfiler.
Även en längre sträcka av Skolhusgatan kommer att saneras då asfaltsbeläggningen förnyas. Det gäller sträckan mellan Fredsgatan och korsningen vid centralsjukhuset.

Nya direktiv för tunga fordon till och från motorvägen

På grund av arbetet råder tillfälliga trafikarrangemang på Skolhusgatan för tunga fordon som är på väg till motorvägen.

- Skolhusgatan kommer inte att stängas av helt och hållet medan arbetet pågår. Däremot är det ett omfattande arbete att göra ny asfaltsbeläggning och då och då kan enbart en körfil vara i bruk, säger Jan-Ove Ingo, byggnadschef vid kommuntekniken.

Trafikanter ska i stället svänga via Korsholmsesplanaden till Handelsesplanaden och sedan vidare till motorvägen. Enligt Ingo riktar sig direktivet först och främst till tunga transportfordon men alla trafikanter, bilister och cyklister, ska helst ta andra köralternativ än Skolhusgatan.

- I mån av möjlighet är det önskvärt att trafikanter inte använder just den delen av Skolhusgatan i sommar. Till exempel finns ju Rådhusgatan. Speciellt under rusningstider kan trafiken gröta till sig om alla väljer samma rutt, säger Ingo.

Trafikanter på väg från motorvägen till Vasklot ska svänga vänster från Handelsesplanaden till Korsholmsesplanaden och sedan till korsningen av Skolhusgatan och Vasaesplanaden.

Samtidigt som gatuarbetena pågår kommer Vasa Vatten att sanera grundvattenledningar på flera olika platser i centrum i olika etapper.
Undantagsarrangemangen i trafiken gäller från och med måndag nästa vecka fram till den 22 september i höst men vägarbetena utförs under olika etapper.

Kommuntekniken kommer samtidigt att färdigställa omgivningen kring Elisastadion i Sandviken. Strandvägen som löper framför stadion kommer att flytta en bit närmare travbanan där det nya bostadsområdet Travdalen byggs.

- I nuläget finns en cykelled enbart på ena sidan av Strandvägen. Men vi kommer att bygga en cykelled på andra sidan också invid stadion, säger Ingo.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Opinion

Ledare: Brexit skapar kaos i Europa

Som det ser ut nu så väntar ett stort europeiskt brexitkaos efter den 29 mars, om 71 dagar. Det förlorar vi alla på.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan