|

Latvala fortsätter som sexa

Jari-Matti Latvala ligger sexa i argentinska rallyt. Zoom
Foto: Diego Lima

Jari-Matti Latvala ligger sexa i argentinska rallyt.

Jari-Matti Latvala var uppe på andra plats i argentinska rallyt under natten till lördagen. Efter att backdäcket gått sönder rasade han till sjätte plats.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Att det argentinska rallyt är i en egen klass vad gäller tuffhet blev klart för Jari-Matti Latvala natten till lördagen. Latvala låg tvåa som bäst på fredagen innan högra bakdäcket på hans bil gick sönder på de grova vägarna och han rasade till sexa.

Under lördagen jobbade han på att knappa in på ledaren, walesiska Fordföraren Elfyn Evans. Men efter 12 sträckor låg han fortfarande på sjätte plats, 1.25,7 minuter efter Evans. Han hade under hela dagens lopp ungefär 1,5 minuter upp till Evans.

Evans hade som bäst efter åtta sträckor en ledning på mer än en minut till tvåan, Hyundais Thierry Neuville. Men ledningen krympte under de följande sträckorna till 44,1 sekunder när 12 sträckor hade avverkats. Fords Mads Östberg är trea.

Före Latvala är också Fordförarna Ott Tänak, och VM-ledande Sebastian Ogier, som är 14 sekunder före Latvala. Ogier körde inte så fort som han väntade sig på sträcka 12 och fransmannen sade i rallyradion att något är sönder i bilen.

Annons
Toyotas Juho Hänninen har avancerat en placering till åttonde, han är dock redan nästan 6,5 minuter från ledaren.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Kronans ordförande beklagar dåligt ordval om coronaviruset

IK Kronans ordförande och gymnasternas tränare Linda Karlström får nu nöja sig med att betrakta idrottshallen från utsidan. Den är stängd tillsvidare.
Foto: Jonas Brunnström

IK Kronans ordförande och gymnasternas tränare Linda Karlström får nu nöja sig med att betrakta idrottshallen från utsidan. Den är stängd tillsvidare.

Ibland måste man vakta sina ord. Kronans ordförande Linda Karlström anser att hon inte borde ha använt ord som hysteri och skräckpropaganda om coronakrisen i ett mejl till sina adepter.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan