Neuville avgjorde segern på den sista power stage-sträckan där han vann över walesiske Fordföraren Elfyn Evans, som ledde före sista sträckan. Differensen mellan de två var till slut futtiga sju tiondelar av en sekund.

– Jag gav allt trots att däcken inte mer var i bästa skick, säger Neuville.

Evans krockade sin Ford lätt mot en bro under sista sträckan och han tappade lite tid på det.

– Det är frustrerande att förlora med så där liten marginal. Jag gjorde ett litet misstag och det avgjorde säkert, säger Evans.

De finländska Toyotaförarna Jari-Matti Latvala och Juho Hänninen kom femma respektive sjua. Trea kom den estniske Fordföraren Ott Tänak. Han höll undan för Sebastien Ogier och var till slut 54,8 sekunder snabbare än VM-ledaren. Ogier toppar VM-serien och har 16 poäng mer än tvåan Latvala.

Latvalas chanser att delta i segerkampen försvann på fredagen när han råkade ut för ett däckhaveri och föll från tvåa till sexa. På den sista sträckan var Latvala nöjd med sin fart även om extrapoängen från power stage uteblev, eftersom han kom femma på sträckan.

– Jag körde över en sten. Den här bilen är som en pansarvagn, sade Latvala glatt i målet.

Han förlorade med 1.48,1 minuter till vinnaren.

Början av säsongen har varit allt annat än lätt för Juho Hänninen och även i Argentina led Toyotaföraren av tekniska problem. Hänninen slutade sjua, han var mer än 11 minuter från vinnaren.

– Det var inte lätt. Vi visste att det blir en tuff tävling men vi lärde oss av den, säger Hänninen.

VM-serien fortsätter i Portugal om tre veckor.