|

Finland fick ishockey-VM 2022

NyhetsbildZoom
VM i Finland kommer att spelas i Helsingfors och Tammerfors. Foto: Lehtikuva/AFP Photo/Wolfgang Rattay
Nej det blev inget VM 2021 i Finland, men året därpå blir det dags för hockeyfest på hemmaplan.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Tidigt på fredagseftermiddagen nekades Finland ishockey-VM 2021 – men bara ett par timmar senare kom glädjebeskedet. Finland beviljas i stället herrarnas hockey-VM 2022.

Internationella ishockeyförbundet IIHF slog fast värdnationerna under ett möte i Köln, en av årets två VM-orter. Ursprungligen var det meningen att bara värdnationen för VM 2021 skulle väljas – värdskapet delas mellan Lettland och Vitryssland – men Finland lyckades peta in valet för 2022 på föredragningslistan mitt under pågående möte.

– Vi drog en kanin ur hatten och föreslog möjligheten att man beslutar om ett till VM på samma gång. Kongressen godkände saken enhälligt, sade Ishockeyförbundets vd Matti Nurminen till FNB per telefon.

– Vi vände det negativa till något positivt. Slutresultatet är att det känns positivt, även om vi först förlorade.

Hockey-VM 2022 arrangeras i Tammerfors och Helsingfors. Senast har världsmästerskapet avgjorts i Finland 2012 och året därpå delade Finland och Sverige på arrangemangen, då spelades finalen i Stockholm.

Den avgörande omröstningen om VM 2021 förlorade Finland med en rösts marginal.

Dam-VM utvidgas

I Köln beslöt man också att damernas VM-turnering ska växa. Dam-VM utvidgas till att omfatta tio länder i stället för tidigare åtta lag med start från nästa VM i Finland 2019.

– Utvecklandet av flick- och damishockey i hemlandet och internationellt är en sak som Finland vill främja, sade Ishockeyförbundets ordförande Harri Nummela.

Var matcherna i VM 2019 spelas beslutar man om senare, liksom exakta datum för turneringen.

Finland vann VM-brons i årets dam-VM. Under OS-vintern nästa år arrangeras inget VM.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Opinion

Ledare: Brexit skapar kaos i Europa

Som det ser ut nu så väntar ett stort europeiskt brexitkaos efter den 29 mars, om 71 dagar. Det förlorar vi alla på.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan