|

Ogier vann Portugals VM-rally

Sébastien Ogier fortsätter toppa VM-serien. Zoom
Foto: Lehtikuva/AFP Photo

Sébastien Ogier fortsätter toppa VM-serien.

Fransmannen Sebastian Ogier tog säsongens andra seger, denna gång på gruset i Portugal.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Sebastien Ogier har vunnit Portugals rally och utökar därmed sin ledning i VM-serien. M-Sports Fordförare vann med 15,6 sekunder före Hyundais Thierry Neuville, vars stallkamrat Dani Sordo kom trea.

Toyotas Juho Hänninen var bästa finländare, sjua, och förlorade 3.48 minuter till täten. Jari-Matti Latvala kom nia och Esapekka Lappi tia. Latvala, som tappade massvis med tid efter ett bromshaveri på fredagen, trillade också ner från tvåa till trea i VM-serien.

Lappi var fjärde snabbast under rallyts sista sträcka och fick därmed två VM-poäng.

Hänninen hade ett så gott som problemfritt rally i Portugal men han saknade fart.

Annons
– Vi lärde oss mycket, det var trevligt att köra en tävling utan missar, säger Hänninen i WRC-seriens tv-intervju.

Latvala led av feber så gott som hela tävlingen men körde på trots det. Natten till söndagen tillbringade han på sjukhus för att få i sig vätska.

– Jag är glad över att det är förbi nu. Jag har verkligen tvingats kämpa med mig själv den här veckan. Vi fick några poäng och det var viktigt, säger Latvala.

Ogier leder VM-serien med 22 poäng före Neuville och 40 poäng före Latvala.

– Det känns jättestort. Det är fantastiskt att stå högst upp på prispallen igen. Tack till stallet, den nya bilen var perfekt, säger Ogier som senast vann säsongspremiären i Monte Carlo.

VM-serien fortsätter i Sardinien den 8 juni.

|

Simon Skrabb om läget i Norditalien: "Visst är det lite småspännande"

Simon Skrabb hemma i Jakobstad under mellandagarna. Strax efteråt blev det klart att han flyttar från Norrköping i Sverige till Brescia i norra Italien.
Foto: Arkiv/Sören Bäck

Simon Skrabb hemma i Jakobstad under mellandagarna. Strax efteråt blev det klart att han flyttar från Norrköping i Sverige till Brescia i norra Italien.

Fotbollsproffset Simon Skrabb från Jakobstad bor i norditalienska Brescia. Han ser tydliga tecken på att oron för coronaviruset sprider sig och påverkar vardagen.

Mest läst senaste veckan