Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
|

"Vi representerar vår hemstad Vasa"

Waltter Korkeamäki (Mr Marmolist) och Ali Raza (Ali Muzik) lärde känna varandra på en klubb i Vasa i december i fjol. Zoom
Foto: Heidi Kojonen

Waltter Korkeamäki (Mr Marmolist) och Ali Raza (Ali Muzik) lärde känna varandra på en klubb i Vasa i december i fjol.

Två rapartister och en producent från Vasa släpper låten "Dope Music" i dag.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Låten "Dope Music" föddes i Waltter Korkeamäkis studio. Han hade tråkigt en dag och för att pigga upp sig själv satte han sig vid datorn och gjorde han ett beat.

– Det var mest på skoj men jag skickade det ändå till Ali, säger han.

Ali Raza lyssnade på beatet och blev lyrisk. Han gillade det så mycket att han genast begav sig till Korkeamäkis studio. Där började låten ta form. Raza skrev text till låten och skickade också beatet till sin kompis Alfred Coffie. Också han kom rusande till studion och skrev ihop sin del av låttexten.

– Hela låten blev klar på fyra, fem timmar. Jag blev klar med min del på 15 minuter, säger Raza.Låten handlar om låten. Raza förklarar:

– Waltter frågade mig vad jag tänkte på när jag lyssnade på melodin och jag svarade att musiken låter så bra. Det är det låten handlar om, att vår musik är "dope", är bra.

Tog en risk och skickade låten till Spotifys lista

För Raza är det viktigt med ett positivt budskap i musiken. När han var yngre lyssnade han mycket på ganster rap och i takt med att hans engelska blev bättre började han förstå hur negativ musiken var. Han valde en annan, mer konstruktiv attityd.

De tre artisterna har skickat in sin låt till Spotify i hopp om att registreras på listan Spotify world charts.

– Vi tog en risk och betalade avgiften för att de skulle utvärdera låten. Efter tre, fyra dagar hörde de av sig och berättade att de ville ta med låten. Det är vi väldigt glada för, säger Raza.

Nu jobbar trion på en musikvideo som spelas in i hemstaden Vasa. De planerar också att ha en releasespelning i mitten av juni. Och självklart finns det mer material på gång. Två låtar är klara men de väntar med att släppa dem tills de fått feedback för "Dope Music".

Zoom

Ali Muzik, alltså Ali Raza, och BlaqBoy, alltså Alfred Coffie, har mer musik på gång tillsammans med Waltter Korkeamäki. Foto: PressbildTidigare i vår fick Raza och Coffie under en radiointervju i Helsingfors frågan vad de representerar, eftersom de kommer från Pakistan respektive Ghana.

– Vi sa att vi representerar vår hemstad, Vasa. Vi är från Vasa och det spelar ingen roll var vi spelar, säger Raza.

För dem funkar det bra att göra musik i Vasa.

– I Vasa gör man mycket rock och svensk musik. Det finns också ett behov för vår musik. Så länge vi gör bra musik kommer folk att lyssna på den, säger de.

Från tre kontinenter

  • Ali Razas artistnamn är Ali Muzik. Är 26 år och kommer från Pakistan. Har bott i Vasa i fem år. Instagram: @therealalimuzik.
  • Alfred Coffies artistnamn är Blaq Boy. Är 22 år och kommer från Ghana. Har bott i Vasa i ett och ett halvt år. Instagram: @blaqboyjnr.
  • Waltter Korkeamäkis artistnamn är Mr Marmolist. Är snart 19 år och har bott största delen av sitt liv i Vasa. Instagram: @mrmarmolistoffical.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Jonna Ahkila-Niemi och Tiina Haapala är logistikens lejonmammor

Nyhetsbild
Jonna Ahkila-Niemi och Tiina Haapala litar på kvinnokraft när logistikproblem ska lösas. Foto: Mikael Nybacka
Jonna Ahkila-Niemi och Tiina Haapala ser sig själva som lejonmammor. De jobbar med logistikprojekt på den globala marknaden, ett jobb som handlar om att lösa problem och bära ansvar.

Mest läst senaste veckan