|

Latvala med i tätkampen i Italien

Jari-Matti Latval i sin Toyota Yaris WRC. Zoom
Foto: Andreas Solaro

Jari-Matti Latval i sin Toyota Yaris WRC.

Jari-Matti Latvala är tvåa i Italiens VM-rally på Sardinien inför den sista dagens sträckor.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Latvala är med i tätkampen tack vare misstag som förarna som var före honom gjorde under dagens lopp.

Esten Ott Tänak leder tävlingen, han är 24,3 sekunder före Toyotas Latvala. Esapekka Lappi är fyra och Juho Hänninen, som haft problem i dag, femma.

Segerkampen i rallyt fick en ny vändning under dagens fjärde sträcka när nyzeeländaren Hayden Paddon, som lett länge, fick problem. Han drabbades av däckhaveri och föll ner till fyra, mer än en minut från täten. I det skedet tog Tänak över ledningen och Latvala steg till tvåa.

Paddon körde långsamt i mål och grälade på sig själv för ett amatörmässigt misstag.

Annons
– Ett fullständigt dumt fel. Skrattretande. Jag vände för tidigt och träffade dikesrenen. Jag har gjort alla besvikna, sade Paddon på WRC:s sajt.

Hans team Hyundai meddelade lite senare att Paddons bil inte kunde repareras snabbt och att han inte mer skulle fortsätta tävla på lördagen.

Italiens VM-rally tar slut i morgon på eftermiddagen.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan