Radio- och tv-profil investerade i Klever

NyhetsbildZoom
Simon Sandvik och Jeanette Samuelsson på Klever. Foto: Linus Lindholm
När radio- och tv-profilen Lauri Salovaara ska bli miljonär på 500 dagar väljer han att investera i Vasaföretaget Klever, ett av de hetaste startup-företagen just nu.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

För att bli miljonär på 500 dagar krävs placeringar som ger bra avkastning. Tv- och radioprofilen Lauri Salovaara från Uleåborg har som målsättning att inom 500 dagar skaffa sig aktier och innehav som ökar i värde. För att nå målsättningen har han investerat i ett antal mindre startup-företag. På tisdagen avslöjades de fem första företagen som Salovaara investerat i. Bland de fem första finns också ett Vasaföretag, nämligen Klever. Investera är kanske inte riktigt rätt begrepp, Salovaara får nämligen aktier i bolagen mot sin arbetsinsats. Investeringen brukar i allmänhet kallas för Sweat equity, det vill säga svettkapital.

– Salovaara har ett brett och intressant nätverk. Han kan medievärlden och han tror på vår app och är beredd att hjälpa oss att få ut budskapet. I gengäld ger vi honom en möjlighet att komma med som delägare i Klever, säger Jeanette Samuelsson.

Klever är ett mobilteknikföretag som grundats av Jeanette Samuelsson och Simon Sandvik, som även var med och startade Fixura, företaget som erbjuder en plattform där privatpersoner kan låna pengar av och åt privatpersoner.

Klever, som samlar fakturor i en app som gör det lätt att hantera och betala räkningar, är ett av de hetaste startup-företagen i Vasaregionen just nu. Företaget har samlat in drygt 1,7 miljoner euro i riskkapital, men mera ska in.

– Vi har även beviljats lån av Tekes till ett värde av över 0,5 miljoner euro. Senare under hösten ska vi ha en ny finansieringsrunda. Då är målsättningen att ta in sammanlagt fem miljoner euro. Då riktar vi oss såväl till den svenska och finska marknaden.

Hon säger att Klevers lösning intresserar stora aktörer på marknaden.

– Företag som erbjuder finansiella tjänster och olika faktureringstjänster har visat stort intresse för Klever. Det är företag med väldigt breda kundunderlag.

Salovaara ska tillsammans med sina rådgivare försöka öka värdet på de aktier han äger så att det sammanlagda värdet är en miljon euro efter 500 dagar. Som rådgivare fungerar rutinerade entreprenörer som Jorma Terentjeff, känd som grundare av JOT Automation. I bakgrunden finns också namn som köpmannen Sampo Kaulanen, professor Juha-Pekka Kallunki och konsulten Maucca Kärki.

Satsningarna görs via Salovaaras företag 7Figures. Efter att projektet startade i februari 2017 har Salovaara kontaktats av cirka 300 olika företag.

Klever

  • Företaget, som grundades av Jeanette Samuelsson och Simon Sandvik 2015, har utvecklat en app som gör det enkelt att betala räkningar. Den mobila appen, som lanserades våren 2017, samlar automatiskt ihop alla räkningar.
  • I den första finansieringsrundan tog Klever in 1,7 miljoner euro. Följande runda ska förverkligas hösten 2017. Då tar Klever in fem miljoner euro. Tekes har beviljat företaget över 0,5 miljoner euro i lån.

Jag rekommenderar artikeln
Andra läser just nu
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Opinion

Ledare: Brexit skapar kaos i Europa

Som det ser ut nu så väntar ett stort europeiskt brexitkaos efter den 29 mars, om 71 dagar. Det förlorar vi alla på.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan