|

Per Gessle-konserten flyttas till Elisastadion

NyhetsbildZoom
Per Gessle spelade med Roxette i Vasa 2015. På fredag ställer han sig på scenen i Sandviken som soloartist. Foto: Arkiv/Linus Lindholm
Per Gessles Vasa-konsert flyttas från bobollstadion till Elisastadion. Det gör att publikkapaciteten höjs och att arrangören kan erbjuda bättre platser på läktaren.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Då Per Gessle, den svenska popikonen, går upp på scenen i Vasa den 25 augusti så sker det på Elisastadion.

– Jag är väldigt glad över flytten. Den innebär att vi kan erbjuda en bättre konsertupplevelse, från början till slut, säger Niklas Finne, på Studio ticket och evenemangets promotor.

Då Gessle bokades så var det för en konsert på bobollstadion.

– Det kändes rätt då. Jag upplevde att Elisastadion skulle vara för stor med tanke på publikmängden, säger Finne.


Hittills har knappt 2 000 biljetter sålts, vilket bidrar till att arrangören flyttar konserten. En annan orsak är att konserten är ett samarbete mellan Studio ticket och producenten Tommi Mäki, Mäki, som driver Nordic Live Productions och arrangerar Vasa festival med Scooter på Elisastadion den 18 augusti.

– Samarbetet ger synergieffekter, till exempel gällande tekniken och scenbygget som används, säger Mäki som arrangerade Vasa festival, med Tom Jones som största affischnamn, på Elisastadion i fjol.

Skillnaden i jämförelse med fjolårets Vasa festival är att stadion är färdig inför årets konserter.

– Nu kan vi använda hela stadion. Det finns wc och restauranger tillgängliga, så var det inte i fjol. Det betyder mycket för publikens trivsel, säger Mäki.

Läktarsektionerna och biljettpaketen till Gessle-konserten förändras inte på grund av flytten. Sittplatsbiljetterna på Elisastadion är numrerade, vilket de inte var på bobollstadion. För dem som köpt sittplatsbiljetter så reserverar arrangören den bästa läktarsektionen på Elisastadion. Enligt Finne får de som köpt sittplatsbiljett även byta biljett utan kostnad. De som redan köpt ståplatsbiljett behöver inte göra något.


Förutom Gessle är även hårdrockbandet One Desire, med bland andra österbottningarna André Linman och Jimmy Westerlund, och popartisten Jannike Sandström klara för konsertevenemanget. Arrangören ska ha ytterligare en namnstark artist.

Blir det en artist från Sverige eller Finland?

– Det är frågan. Artistfunderingarna har gällt hela skalan. Gessle är huvudartisten, och resten av artisterna ska stöda Gessle-helheten, säger Finne.

Kommentarer

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan