|

Fortum köper Vindins planerade vindparker

Sex vindkraftsparker under planering i Österbotten får Fortum som ägare. Det handlar om de projekt som tillhör svenska Vindin.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Fyra av de sex planerade vindparkerna finns i Närpes: Pörtom Ab/Oy, Kalax, Pjelax och Böle. De andra två är Poikel och Molpe i Korsnäs.

Vindin kommer att fortsätta att utveckla projekten i samarbete med Fortum Power and Heat, uppger bolagen i ett gemensamt pressmeddelande.

– Vindin behåller sin verksamhet i Närpes i form av kontor, organisation och engagemang för att utveckla vindkraft i Österbotten. Genom ett nära samarbete med Fortum stärker vi ytterligare möjligheterna att driftsätta samtliga parker som Vindin initierat i Österbotten, säger Vindins projektdirektör Christina Hillforth.

Vindin har en vindpark i drift, Svalskulla i Pjelax, och den finns inte på listan över de parker som Fortum köper.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Lunch- och cateringföretaget Kesmo flyttar till ny adress – öppnar restaurang i Stenhaga

Stora mängder kan grillas samtidigt, förklarar Mikael Nabb.
Foto: Mikael Nybacka

Stora mängder kan grillas samtidigt, förklarar Mikael Nabb.

Kesmo lämnar Runsor för att öppna nytt i Stenhaga. En orsak till flytten är att i Stenhaga får Kesmo ett modern och ändamålsenligt lunch- och cateringkök.

Mest läst senaste veckan