Sanna Laakso från Stockholm befinner sig ombord på Tallink Siljas färja Baltic Princess på väg mot Åbo. När hon gick i taxfreebutiken lade hon märke till kondomer som hon reagerade väldigt starkt på. På kondompaketen fanns bilder med motiv som påminner om manliga kön och texter som "I recycle girls" (jag återanvänder flickor). De var placerade bredvid våtservetter med mumintema, bindor och tandborstar.

– Jag började genast tänka på övergrepp och påtvingat sex. Det var jätteosmakligt, säger Laakso.

Laakso jobbar i den svenska föreningen Storasyster, som stöder offer som blivit utsatta för sexuellt våld. Hon förstår inte varför rederiet vill sälja kondomerna, med tanke på att det skett våldtäkter på färjorna och att det finns barnfamiljer ombord.

– Storasyster har haft kontakt med en kvinna som blev gruppvåldtagen på en av färjorna. Allting kom ut på nätet och hon hann aldrig bearbeta övergreppen.

Hon hoppas att Tallink Silja plockar bort kondomerna ur sitt sortiment.

Tallink Silja: Vi kommer att plocka bort de opassande paketen

Tallink Siljas kommunikationsdirektör Marika Nöjd säger att rederiet kommer att plocka bort kondomerna ur sortimentet och att man även kommer att se över om det finns andra opassande produkter ombord på färjorna.

- Tanken var väl att det skulle vara lite humor. Budskapet är ingenting som rederiet står bakom, säger Nöjd.