|

Vinnaren Lappi: Jag körde på hemmaplan

Esapekka Lappi och kartläsaren Janne Färm fick fira i Jyväskylä. Zoom
Foto: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva

Esapekka Lappi och kartläsaren Janne Färm fick fira i Jyväskylä.

Esapekka Lappi tog hem Jyväskylärallyt och vann samtidigt för första gången i VM-seriens huvudklass, WRC.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Helt otroligt. Jag får tacka Tommi (Toyotas stallchef Mäkinen) och teamet. De har byggt en verkligt snabb bil. Och det här var på min hemmaplan. Jag skulle vara stark och det var jag också, sade Lappi till VM-seriens egen radiokanal.

Elfyn Evans, Storbritannien, slutade tvåa i sin Ford och såg därmed till att det inte blev dubbelt Toyota i topp. Juho Hänninen på tredje plats var bara tre tiondelar långsammare än Evans totalt på de 25 specialsträckorna.

Hänninen tog plats på podiet för första gången i karriären.

– Jag gjorde ett litet misstag i början. Det avgjorde andraplatsen. Det gäller ändå att komma ihåg realiteterna – vi är på prispallen för första gången, sade Hänninen och påminde med sitt ordval om att även kartläsaren spelat en viktig roll.

Annons
Teemu Suninen var länge inblandad i kampen om medaljplatser, men spinnade av banan under söndagen. Han fick nöja sig med en fjärdeplats, en minut efter vinnaren Lappi.

– Vi höll högre fart än någon väntat sig. Jag är förstås besviken, men redan i morgon lär det nog kännas bättre, sade Suninen.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan