|

Britt Lundberg med hundar tog sig ut ur brinnande bil

Britt Lundberg, lagtingspolitiker och Nordiska rådets president, var på resa i Österbotten när bilen fick kortslutning och fattade eld. Ingen fara med varken människor eller djur skriver hon på Facebook om händelsen. ÖT rapporterade om branden för några veckor sedan. Bilen blev snabbt övertänd.
Den åländska lagtingspolitikern och Nordiska rådets president Britt Lundberg medverkade med sina hundar i en agilitytävling i Österbotten den 15 juli, men resan fick ett abrupt slut. Strax söder om Nykarleby på väg hem från tävlingen började hennes bil brinna på grund av en kortslutning.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Orsaken till kortslutningen är inte klarlagd, men bilen brann helt ut.

– Varningslampan indikerade att det var lågt batteri och då saktade jag in och började fundera på om jag skulle kontakta någon, säger Britt Lundberg.

När hon därefter tittade bakåt såg hon hur en eldslåga slog upp bakom bilen.

– Jag stannade, tog ut mina två hundar och plockade ut det jag hann få med mig från bakluckan. Det stannade också en bil och jag fick hjälp av en man, säger hon.

Strax var det för mycket stickande rök av all plast som brann.

– Visst blev det saker som inte hann räddas. Men det är bara världsliga ting. Huvudsaken var att jag och hundarna tog oss ut, säger hon.

Eftersom det gått flera veckor sedan händelsen har chocken lagt sig.

– Det är klart att det var något obehagligt som hände. Men det var ingen dramatik eller fara på det sättet. Ingen hysteri, säger hon.

Och resan slutade lyckligt ändå. För på plats på samma agilitytävling fanns vänner från Åland.

– Då fick vi åka med dem hem, säger hon.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Utbyggnaden av Keskuskoulu blir försenad – huvudentreprenör har ansökt om konkurs

KORSHOLM Utbyggnaden av Keskuskoulu i Smedsby blir försenad och den blir dyrare än budgeterat. Orsaken är att huvudentreprenören har tvingats ansöka om konkurs.

Nyhetsbild
Utrikes

EU-kommissionär: Facebook hotar demokratin

Internetjättar som Facebook och Google, som sprider vidare individanpassade budskap till väljare, är ett hot mot demokratin. Det menar EU:s konkurrenskommissionär Margrethe Vestager i en intervju med Svenska Dagbladet.

Nyhetsbild
Lokalt

Korsnäs vek halv miljon för Lärknäs och Annahemmet

KORSNÄS Korsnäs preliminära bokslut för 2017 är bättre än väntat. På måndag kväll beslöt fullmäktige att redan nu vika en halv miljon av plusresultatet som en investeringsreservering för de fuktskadade Lärknäs och Annahemmet.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Bäddar för en framtid av goda möjligheter

ANNONS FRÅN YRKESHÖGSKOLAN NOVIA På fyra orter runt omkring i Svenskfinland erbjuder Yrkeshögskolan Novia högklassig utbildning på svenska. - Studierna har inte bara motsvarat mina förväntningar - de har överträffat dem, säger Anna-Sara Sten.

Mest läst senaste veckan