|

Bollförbundets ordförande Pertti Alaja död

NyhetsbildZoom
Bollförbundets ordförande Pertti Alaja. Foto: Lehtikuva/Jussi Nukari
Bollförbundets ordförande Pertti Alaja, 65, är död. Han led av cancer och avled på efternatten mot fredagen. Dödsbudet gavs av brodern Erkki Alaja på Twitter.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Alaja fick cancerdiagnosen i januari. Han sjukskrevs efter diagnosen men återvände till sitt jobb i april. Bland annat deltog han i april i en kongress som Europeiska fotbollsförbundet Uefa ordnade i Helsingfors.

Alaja ledde Bollförbundet sedan 2012. Men redan innan dess hade han gjort en lång karriär med olika förtroendeuppdrag inom fotbollen, också på internationell nivå. Han var bland annat turneringschef för VM-turneringen i Sydafrika 2010.

Alaja spelade som målvakt och under spelarkarriären representerade han bland annat Haka, HJK och Malmö FF. Han gjorde också 29 landskamper.
Åren 1991–2000 var Alaja generalsekreterare för Bollförbundet, åren 2004–2006 vice ordförande.

Han ansvarade för fyra nordiska länders gemensamma ansökan om att få ordna EM 2008 men turneringen gick den gången till Österrike och Schweiz.

Kommentarer
|

Smärta och besvikelse hos VM-fyran Niskanen: "Gjorde en amatörmässig miss"

Nyhetsbild
Iivo Niskanen hade inte något att sätta emot när medaljkampen avgjordes och slutade fyra i skiathlonen. Foto: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa
Iivo Niskanen visade att VM-formen har infunnit sig. Finländaren slogs om medaljerna i skiathlon, men var ändå oerhört besviken och klagade på smärta i baklåret efter sitt fall.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport

Nukala och Blomqvist i topp i junior-FM

FRIIDROTT Jimi Nukala, Vasa IS, drog till med segerhoppet i sista omgången och Falkens Nathalie Blomqvist var överlägsen på 1500 meter under den andra dagen av junior-FM i Joensuu.

Nyhetsbild
Sport

Juuso Haarala knep silver i junior-FM

LÄNGDSKIDOR FM i Kuopio fortsatte i dag med intervallstart. Minkens Juuso Haarala knep silver i 23-årsklassen.

Nyhetsbild
Inrikes

Henriksson om utskottsutlåtandet: "Ett styrkebesked av vår representativa demokrati"

Tidspressen syntes tidvis i grundlagsutskottets arbete med social- och hälsovårdsreformen, säger Svenska folkpartiets ordförande Anna-Maja Henriksson till Yle.

Mest läst senaste veckan