;
|

"Jag undviker torget"

NyhetsbildZoom
Bild från torget i Åbo. Foto: Lehtikuva
Jakobstadsbördiga Gunilla Björklund befann sig nära torget när knivhuggningen hände.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Det jag såg var många ambulanser och polisbilar. Jag trodde det var en stor utryckning, en brand eller dylikt, men då jag gick till bussen som avgår följande hållplats från torget hörde jag om knivhuggningen, säger Gunilla Björklund.

Hon satt på ett café då knivhuggningen skedde. I bussen på väg hem började nyheterna komma via de sociala medierna. Hon såg också hur Salutorget var avstängt.

– Jag tycker det är obehagligt. Åbo har varit en så lugn stad, säger hon.

Björklund har bott i staden sedan 1998.

– Människor var upprörda i bussen på vägen hem, just för att de inte visste vad som skett just då. Jag kommer i alla fall att följa polisens uppmaning och undvika torget. De måste få arbetsro, säger hon.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Solängen får pris: Det är inte vi och de, utan vi tillsammans

ORAVAIS På Solängen i Oravais är det aldrig bråttom. Och det finns alltid anledning att ordna en hattfest eller grilla korv. Nu får det effektiverade serviceboendet pris för sitt sätt att jobba.

Nyhetsbild
Lokalt

VCS föregångare i Finland – hudcancerpatienter får hjälp i ljusrum

VASA Människor som har ytlig hudcancer kan behandlas med en kräm som aktiveras i dagsljus. Men det finländska vädret är inte optimalt och de senaste åren har även somrarna varit för molniga och kalla. Därför har Vasa centralsjukhus nu invigt Finlands första dagsljusrum för hudcancerbehandling.

Nyhetsbild
Lokalt

Sista fusionsdiskussionen har börjat

KORSHOLM Ungefär 50 personer har samlats i Toby skola för att på båda inhemska språken bolla tankar om en eventuell fusion mellan Vasa och Korsholm.

Nyhetsbild
Lokalt

Bra utbildare ska bli bättre på forskning

VASA Vasa universitet har stöpt om sin organisation ordentligt och satsar nu ännu mer på kvalitet. Det finns pengar att anställa hjärnor och sätt att hålla dem kvar, hävdar ledningen.

Mest läst senaste veckan