|

Polisen: Människor försvarade offren och jagade bort den misstänkta

NyhetsbildZoom
Poliser i Åbo. Foto: Bernat Majo
Under händelserna i Åbo centrum försvarade människor offren som hade blivit knivhuggna och jagade bort den misstänkta, uppger polisen vid sitt presstillfälle.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Polisen uppger att händelseförloppet fortfarande är oklart och att det är för tidigt att yttra sig om i vilken ordning knivhuggningarna skedde.

Polisutredningen fortsätter med Centralkriminalpolisens ledning. Den misstänkta gärningsmannens identitet utreds och ögonvittnens uppgifter samt övervakningskamerors material undersöks för att få klarhet i händelseförloppet.

Åtminstone åtta personer knivhöggs i Åbo i dag. Två av offren har avlidit.

Jag rekommenderar artikeln

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Yogan förändrade allt för Amanda Holmström

Rörelse, närvaro och en insyn i att vem som helst kan lära sig att yoga. – Första gången jag provade på yoga tyckte jag faktiskt att det var ganska tråkigt, säger Amanda Holmström som nu ser yogan som ett av sina viktigaste redskap för att hitta tillbaka till sig själv, om och om igen.

Nyhetsbild
Sport

Wasa Segelförening har allt i egna händer inför deltävling tre

SEGLING. Trots en nedåtgående trend vad gäller placeringar i dagens seglingar kunde Wasa Segelförening knipa en tredje plats i det totala sammandraget. Det betyder att föreningen har allt i egna händer inför den avslutande deltävlingen i Helsingfors i augusti.

Nyhetsbild
Lokalt

Grannar misstänkte vattenläckage – Var någon som tvättade balkongen

VASA På söndagskvällen fick räddningsverket larm om ett misstänkt vattenläckage i ett höghus i Vasa. Det visade jag vara grannar som tvättade balkongen.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Toppstjärnor på den unika musik-, mat och vinfestivalen i Inre hamnen i Vasa nästa vecka 27-28.7

Annons från Vasa Festival Sista veckoslutet i juli brakar det loss på den österbottniska kusten då Vasa återtar sin plats på den nationella festivalkartan i och med Vasa Festival som ordnas i den maritima parkmiljön i Inre hamnen i Vasa.

Mest läst senaste veckan