;
|

Polisen: Människor försvarade offren och jagade bort den misstänkta

NyhetsbildZoom
Poliser i Åbo. Foto: Bernat Majo
Under händelserna i Åbo centrum försvarade människor offren som hade blivit knivhuggna och jagade bort den misstänkta, uppger polisen vid sitt presstillfälle.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Polisen uppger att händelseförloppet fortfarande är oklart och att det är för tidigt att yttra sig om i vilken ordning knivhuggningarna skedde.

Polisutredningen fortsätter med Centralkriminalpolisens ledning. Den misstänkta gärningsmannens identitet utreds och ögonvittnens uppgifter samt övervakningskamerors material undersöks för att få klarhet i händelseförloppet.

Åtminstone åtta personer knivhöggs i Åbo i dag. Två av offren har avlidit.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Solängen får pris: Det är inte vi och de, utan vi tillsammans

ORAVAIS På Solängen i Oravais är det aldrig bråttom. Och det finns alltid anledning att ordna en hattfest eller grilla korv. Nu får det effektiverade serviceboendet pris för sitt sätt att jobba.

Nyhetsbild
Lokalt

VCS föregångare i Finland – hudcancerpatienter får hjälp i ljusrum

VASA Människor som har ytlig hudcancer kan behandlas med en kräm som aktiveras i dagsljus. Men det finländska vädret är inte optimalt och de senaste åren har även somrarna varit för molniga och kalla. Därför har Vasa centralsjukhus nu invigt Finlands första dagsljusrum för hudcancerbehandling.

Nyhetsbild
Lokalt

Sista fusionsdiskussionen har börjat

KORSHOLM Ungefär 50 personer har samlats i Toby skola för att på båda inhemska språken bolla tankar om en eventuell fusion mellan Vasa och Korsholm.

Nyhetsbild
Lokalt

Bra utbildare ska bli bättre på forskning

VASA Vasa universitet har stöpt om sin organisation ordentligt och satsar nu ännu mer på kvalitet. Det finns pengar att anställa hjärnor och sätt att hålla dem kvar, hävdar ledningen.

Mest läst senaste veckan