;
|

Åbo stad erbjuder krishjälp på grund av händelserna i Åbo centrum

NyhetsbildZoom
Knivhuggning i Åbo. Foto: Lehtivuva
Åbo stadsdirektör Aleksi Randell framför i ett pressmeddelande sitt djupa deltagande angående de våldsamma händelserna som har skett i Åbo centrum på fredag.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

-Vi har följt de här våldsamheterna mycket upprörda. Jag ber att få uttrycka mitt djupa deltagande till offrens anhöriga och önskar kraft till de skadade och deras anhöriga, säger Randell.

Enligt polisen har gärningsmannen gripits och det är tryggt att röra sig om i Åbo centrum.

Åbo stad har öppnat flera krisjournummer, som man kan ringa för hjälp. Staden samarbetar med Röda Korset och Åbo universitetscentralsjukhus.

-Till alla stadens invånare vill jag säga: det är svårt att förstå att våldsamheter händer i en sådan utsträckning i Åbo. Polisen arbetar med alla krafter för att lösa fallet och vi som stad samarbetar med alla myndigheter för att inget liknande aldrig skulle hända igen.

-Mitt meddelande till invånare är att vi skall hålla oss lugna, eniga och samt att vi skall inte låta rädslan ta över oss, säger stadsdirektör Randell.

Krishjälp ordnas till alla som behöver det. Krisnumren är 040 638 3659 ja 040 638 3657 och 02 262 6003. För de personer som behöver omgående krishjälp finns det en krisstödsmottagning vid samjouren i Åucs T-sjukhuset (Keramikfabriksgatan 1). Ingång via huvudingången från Tavastgatan.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Ännu oklart vad det ska bli av Lärknäs och Annahemmet

Det är fortfarande oklart hur omfattande ingrepp som behövs för att sätta boendeenheterna Lärknäs och Annahemmet i skick. Korsnäs väntar nu på svar från de konstruktionsgranskningar som gjorts.

Nyhetsbild
Sport

Vasa IFK nätade åtta gånger

FOTBOLL Vasa IFK tog en promenadseger när laget träningsspelade hemma mot IFK Holmsund. Det svenska motståndet hade ingen chans.

Sport

Seger i VIFK-debuten för unga målvakten Fanny Söderström

FOTBOLL Två mål i första halvlek innebar seger för Vasa IFK när IK Myran gästade för träningsmatch.

Nyhetsbild
Utrikes

Resolution om vapenvila i Syrien antogs

Efter långa och intensiva förhandlingar antog till slut FN:s säkerhetsråd en resolution om minst 30 dagars humanitär vapenvila i Syrien. Resolutionen, vars underlag Sverige tillsammans med Kuwait tagit fram, antogs enhälligt.

Mest läst senaste veckan