|

Åbo stad erbjuder krishjälp på grund av händelserna i Åbo centrum

NyhetsbildZoom
Knivhuggning i Åbo. Foto: Lehtivuva
Åbo stadsdirektör Aleksi Randell framför i ett pressmeddelande sitt djupa deltagande angående de våldsamma händelserna som har skett i Åbo centrum på fredag.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

-Vi har följt de här våldsamheterna mycket upprörda. Jag ber att få uttrycka mitt djupa deltagande till offrens anhöriga och önskar kraft till de skadade och deras anhöriga, säger Randell.

Enligt polisen har gärningsmannen gripits och det är tryggt att röra sig om i Åbo centrum.

Åbo stad har öppnat flera krisjournummer, som man kan ringa för hjälp. Staden samarbetar med Röda Korset och Åbo universitetscentralsjukhus.

-Till alla stadens invånare vill jag säga: det är svårt att förstå att våldsamheter händer i en sådan utsträckning i Åbo. Polisen arbetar med alla krafter för att lösa fallet och vi som stad samarbetar med alla myndigheter för att inget liknande aldrig skulle hända igen.

-Mitt meddelande till invånare är att vi skall hålla oss lugna, eniga och samt att vi skall inte låta rädslan ta över oss, säger stadsdirektör Randell.

Krishjälp ordnas till alla som behöver det. Krisnumren är 040 638 3659 ja 040 638 3657 och 02 262 6003. För de personer som behöver omgående krishjälp finns det en krisstödsmottagning vid samjouren i Åucs T-sjukhuset (Keramikfabriksgatan 1). Ingång via huvudingången från Tavastgatan.

Jag rekommenderar artikeln

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Kaotisk parkering då folk vallfärdar till Sandö – "Bäst att promenera eller cykla"

När parkeringsplatserna inte räcker till parkerar många solbadare på cykelvägen. Det är inte tillåtet, och de ansvariga för stranden önskar att de som kan cyklar eller promenerar till stranden.

Nyhetsbild
Lokalt

Den försvunna mannen i Vetil är återfunnen

VETIL Österbottens polisinrättning meddelar att den försvunna mannen i Vetil är återfunnen.

Nyhetsbild
Lokalt

Högtryck för iskallt jobb – glassleverantör i Karleby jublar

KARLEBY/NYKARLEBY I Sias fryslager sliter Miikka Kulla för att få ut glass till landets kiosker och butiker. Han jobbar i minus 21 grader. Precis som glassbolagen njuter även bryggerierna i värmen.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Toppstjärnor på den unika musik-, mat och vinfestivalen i Inre hamnen i Vasa nästa vecka 27-28.7

Annons från Vasa Festival Sista veckoslutet i juli brakar det loss på den österbottniska kusten då Vasa återtar sin plats på den nationella festivalkartan i och med Vasa Festival som ordnas i den maritima parkmiljön i Inre hamnen i Vasa.

Mest läst senaste veckan