|

Oförändrad hotnivå i Sverige efter terrordåd

Det finns ingenting som gör att terrorhotnivån i Sverige höjts efter dåden i Finland och Spanien. Nivån ligger kvar på en trea på den femgradiga skala som tillämpas, enligt Säkerhetspolisen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Det är inte enskilda händelser i sig som ligger till grund för den här bedömningen, utan det är en långsiktig bedömning som kontinuerligt ses över. Det finns ingenting i nuläget som har gjort att den förändrats, men det är ett arbete som ständigt pågår, säger Karl Melin vid Säpos pressfunktion.

Säkerhetspolisen bistår den finländska polisen i utredningen kring attacken i Åbo där två kvinnor höggs ihjäl. Den svenska polisen bekräftar för TT att man tagit emot en internationell efterlysning på en misstänkt. Men varken polisen eller Säpo kan säga om det finns något som kopplar de misstänkta gärningsmännen till Sverige.

– Det är en pågående utredning som de finska myndigheterna har och vi kan inte närmare gå in på exakt vad vi kan hjälpa till med. Generellt handlar det om att utbyta information, säger Karl Melin.

Inte heller i Finland har man höjt terrorhotnivån efter attacken i Åbo. Nivån höjdes senast i juni.

Jag rekommenderar artikeln

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Yogan förändrade allt för Amanda Holmström

Rörelse, närvaro och en insyn i att vem som helst kan lära sig att yoga. – Första gången jag provade på yoga tyckte jag faktiskt att det var ganska tråkigt, säger Amanda Holmström som nu ser yogan som ett av sina viktigaste redskap för att hitta tillbaka till sig själv, om och om igen.

Nyhetsbild
Sport

Wasa Segelförening har allt i egna händer inför deltävling tre

SEGLING. Trots en nedåtgående trend vad gäller placeringar i dagens seglingar kunde Wasa Segelförening knipa en tredje plats i det totala sammandraget. Det betyder att föreningen har allt i egna händer inför den avslutande deltävlingen i Helsingfors i augusti.

Nyhetsbild
Lokalt

Grannar misstänkte vattenläckage – Var någon som tvättade balkongen

VASA På söndagskvällen fick räddningsverket larm om ett misstänkt vattenläckage i ett höghus i Vasa. Det visade jag vara grannar som tvättade balkongen.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Toppstjärnor på den unika musik-, mat och vinfestivalen i Inre hamnen i Vasa nästa vecka 27-28.7

Annons från Vasa Festival Sista veckoslutet i juli brakar det loss på den österbottniska kusten då Vasa återtar sin plats på den nationella festivalkartan i och med Vasa Festival som ordnas i den maritima parkmiljön i Inre hamnen i Vasa.

Mest läst senaste veckan