|

ÅU: Gärningsmannen småkriminell och våldsam

NyhetsbildZoom
Under lördagens presskonferens kommenterade polisen inte uppgifterna om att polisen känt till den misstänkta personen sedan tidigare. Foto: LK/Vesa Moilanen
Enligt uppgifter som Åbo Underrättelser har fått ta del av tillhör den misstänkta gärningsmannen för gårdagens knivattack i Åbo en marginaliserad ungdomsgrupp som har rört sig på gatorna i staden.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Under lördagens presskonferens kommenterade polisen inte uppgifterna om att polisen känt till den misstänkta personen sedan tidigare.

Enligt uppgifterna som ÅU fått tag på har dock mannen sysslat med åtminstone mild kriminell verksamhet och det är troligt att polisen, eventuellt också andra myndigheter, har mannen i sina register.

ÅU har uppfattat att mannen uppvisat våldsamt beteende men inte sådant som kan kopplas till terrorism.

Enligt den information ÅU fått har mannens allt mer ekonomiskt och socialt trängda situation gjort att han utfört dådet. Han kan ha uppviglats att göra det.

Vad ÅU erfar ska de övriga personerna som polisen förhört varit i den misstänkte förövarens ålder, högst ett par år äldre. Den uppgiften bekräftas inte av Centralkriminalpolisen.

Jag rekommenderar artikeln

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Kaotisk parkering då folk vallfärdar till Sandö – "Bäst att promenera eller cykla"

VASA När parkeringsplatserna inte räcker till parkerar många solbadare på cykelvägen. Det är inte tillåtet, och de ansvariga för stranden önskar att de som kan cyklar eller promenerar dit.

Nyhetsbild
Lokalt

Den försvunna mannen i Vetil är återfunnen

VETIL Österbottens polisinrättning meddelar att den försvunna mannen i Vetil är återfunnen.

Nyhetsbild
Lokalt

Högtryck för iskallt jobb – glassleverantör i Karleby jublar

KARLEBY/NYKARLEBY I Sias fryslager sliter Miikka Kulla för att få ut glass till landets kiosker och butiker. Han jobbar i minus 21 grader. Precis som glassbolagen njuter även bryggerierna i värmen.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Toppstjärnor på den unika musik-, mat och vinfestivalen i Inre hamnen i Vasa nästa vecka 27-28.7

Annons från Vasa Festival Sista veckoslutet i juli brakar det loss på den österbottniska kusten då Vasa återtar sin plats på den nationella festivalkartan i och med Vasa Festival som ordnas i den maritima parkmiljön i Inre hamnen i Vasa.

Mest läst senaste veckan