;
|

Tyst stund i hela landet till minnet av offren i Åbo

NyhetsbildZoom
Sörjande har lämnat blommor i Åbo. Foto: Vesa Moilanen
En tyst stund hålls i dag till minnet av offren av knivhuggningarna i Åbo. Den tysta minuten ordnas i hela landet klockan 10.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Också alla gudstjänster som ordnas i kyrkorna runt om i landet inleds med en tyst minut.

Stadsledningen i Åbo, polisledningen i Åbo och kyrkans ledning håller en tyst minut till minnet av offren klockan 10 på Salutorget i Åbo. Också stadsfullmäktiges ordförande Elina Rantanen och stadsdirektören Aleksi Randell deltar på tillställningen. Också fullmäktigeledamöterna och stadsstyrelsemedlemmarna har bjudits in.

Ärkebiskop Kari Mäkinen och biskop Kaarlo Kalliala i Åbo stift deltar i gudstjänsten som ordnas i Åbo domkyrka.

Klockan 9.30, strax innan den tysta stunden, ska stadens, polisens och kyrkans ledning lägga ner blommor och tända ljus på minnesplatsen.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan