;
|

Ökad bevakning på flyktingförläggningen i Pansio

Flyktingförläggningen i Pansio i Åbo har höjt säkerheten efter knivhuggningarna. Men det har inte förekommit några nämndvärda oroligheter, enligt polisen och personalen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Verksamhetsledaren för Röda korsets distrikt i Egentliga Finland Pauli Heikkinen säger att avsikten är att förebygga oroligheter som kan uppstå inom förläggningen eller som kan riktas mot den utifrån. Ökad bevakning ingår i beredskapsplanen.

Förläggningen har också låst dörrarna så att man kommer ut men inte in.

– På det sättet har man begränsat rörligheten och övervakar vilka som kommer in, säger Heikkinen.

Heikkinen säger att förläggningen haft väldigt lite utomstående besökare.

– Visst är stämningen nedstämd också här. Våra asylsökande känner samma sorg som finländarna.

Heikkinen säger att fallet berör invånarna också därför att de redan sedan tidigare känner ett tryck i fråga om de blir godkända.

Polisen uppger att natten till söndagen var lugn i hela Åboregionen. Kommissarie Kai Loukkaanhuhta på Sydvästra Finlands polisinrättning säger att det varit betydligt lugnare än normalt i området.

– Vi har haft en del rutinuppdrag. Det är verkligen lugnt på stan. Exceptionellt lugnt med tanke på att det är augusti och veckoslut.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan