;
|

Misstänkt gärningsman begärs häktad i morgon

NyhetsbildZoom
Polisen övervakade Salutorget i Åbo under lördagen. Foto: Lehtikuva
Centralkriminalpolisen uppger att man genomfört flera husrannsakningar i stadsdelen Runosbacken norr om Åbo. Den huvudmisstänkte har ännu inte hörts men troligen under dagens lopp.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Polisen har genomfört husrannsakningar bland annat i stadsdelen Runosbacken norr om Åbo centrum. Inga nya gripanden har ägt rum.

Polisen begär den huvudmisstänkte för knivhuggningarna häktad i morgon förmiddag, säger Centralkriminalpolisen till FNB.

Den misstänkte gärningsmannen har ännu inte hörts av polisen. Polisen har för avsikt att förhöra honom i dag söndag.

Förhören med de fyra övriga misstänkta har fortsatt och de är enligt polisen samarbetsvilliga. Deras koppling till dådet är oklart, liksom om de kommer att begäras häktade vid Egentliga Finlands tingsrätt. Deras koppling till dådet utreds som bäst.

Brottsrubriceringen är forsättningsvis den samma, försök till mord och mord i terroristiskt syfte.

Polisen har även fortsatt att höra ögonvittnen, de förhören kommer att fortsätta i flera dagar.

Inga förändringar har skett gällande offrens tillstånd, en del har förhörts redan medan polisen väntar på att de övriga offrens tillstånd ska förbättras innan man inleder förhör.

I går meddelade polisen att man kan skicka bilder och videofilmer som WhatsApp-meddelanden på telefonnumret 0465342316. Polisen har redan fått ta emot material och vill tacka för det.

Ytterligare material tas fortfarande emot, meddelar Centrakriminalpolisen i ett pressmeddelande.

Om det inte dyker upp betydande uppgifter som kräver rapportering skickar polisen ut ett nytt pressmeddelande följande gång i morgon klockan 12

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Solängen får pris: Det är inte vi och de, utan vi tillsammans

ORAVAIS På Solängen i Oravais är det aldrig bråttom. Och det finns alltid anledning att ordna en hattfest eller grilla korv. Nu får det effektiverade serviceboendet pris för sitt sätt att jobba.

Nyhetsbild
Lokalt

VCS föregångare i Finland – hudcancerpatienter får hjälp i ljusrum

VASA Människor som har ytlig hudcancer kan behandlas med en kräm som aktiveras i dagsljus. Men det finländska vädret är inte optimalt och de senaste åren har även somrarna varit för molniga och kalla. Därför har Vasa centralsjukhus nu invigt Finlands första dagsljusrum för hudcancerbehandling.

Nyhetsbild
Lokalt

Sista fusionsdiskussionen har börjat

KORSHOLM Ungefär 50 personer har samlats i Toby skola för att på båda inhemska språken bolla tankar om en eventuell fusion mellan Vasa och Korsholm.

Nyhetsbild
Lokalt

Bra utbildare ska bli bättre på forskning

VASA Vasa universitet har stöpt om sin organisation ordentligt och satsar nu ännu mer på kvalitet. Det finns pengar att anställa hjärnor och sätt att hålla dem kvar, hävdar ledningen.

Mest läst senaste veckan