|

Misstänkt gärningsman begärs häktad i morgon

NyhetsbildZoom
Polisen övervakade Salutorget i Åbo under lördagen. Foto: Lehtikuva
Centralkriminalpolisen uppger att man genomfört flera husrannsakningar i stadsdelen Runosbacken norr om Åbo. Den huvudmisstänkte har ännu inte hörts men troligen under dagens lopp.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Polisen har genomfört husrannsakningar bland annat i stadsdelen Runosbacken norr om Åbo centrum. Inga nya gripanden har ägt rum.

Polisen begär den huvudmisstänkte för knivhuggningarna häktad i morgon förmiddag, säger Centralkriminalpolisen till FNB.

Den misstänkte gärningsmannen har ännu inte hörts av polisen. Polisen har för avsikt att förhöra honom i dag söndag.

Förhören med de fyra övriga misstänkta har fortsatt och de är enligt polisen samarbetsvilliga. Deras koppling till dådet är oklart, liksom om de kommer att begäras häktade vid Egentliga Finlands tingsrätt. Deras koppling till dådet utreds som bäst.

Brottsrubriceringen är forsättningsvis den samma, försök till mord och mord i terroristiskt syfte.

Polisen har även fortsatt att höra ögonvittnen, de förhören kommer att fortsätta i flera dagar.

Inga förändringar har skett gällande offrens tillstånd, en del har förhörts redan medan polisen väntar på att de övriga offrens tillstånd ska förbättras innan man inleder förhör.

I går meddelade polisen att man kan skicka bilder och videofilmer som WhatsApp-meddelanden på telefonnumret 0465342316. Polisen har redan fått ta emot material och vill tacka för det.

Ytterligare material tas fortfarande emot, meddelar Centrakriminalpolisen i ett pressmeddelande.

Om det inte dyker upp betydande uppgifter som kräver rapportering skickar polisen ut ett nytt pressmeddelande följande gång i morgon klockan 12

Jag rekommenderar artikeln

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Yogan förändrade allt för Amanda Holmström

Rörelse, närvaro och en insyn i att vem som helst kan lära sig att yoga. – Första gången jag provade på yoga tyckte jag faktiskt att det var ganska tråkigt, säger Amanda Holmström som nu ser yogan som ett av sina viktigaste redskap för att hitta tillbaka till sig själv, om och om igen.

Nyhetsbild
Sport

Wasa Segelförening har allt i egna händer inför deltävling tre

SEGLING. Trots en nedåtgående trend vad gäller placeringar i dagens seglingar kunde Wasa Segelförening knipa en tredje plats i det totala sammandraget. Det betyder att föreningen har allt i egna händer inför den avslutande deltävlingen i Helsingfors i augusti.

Nyhetsbild
Lokalt

Grannar misstänkte vattenläckage – Var någon som tvättade balkongen

VASA På söndagskvällen fick räddningsverket larm om ett misstänkt vattenläckage i ett höghus i Vasa. Det visade jag vara grannar som tvättade balkongen.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Toppstjärnor på den unika musik-, mat och vinfestivalen i Inre hamnen i Vasa nästa vecka 27-28.7

Annons från Vasa Festival Sista veckoslutet i juli brakar det loss på den österbottniska kusten då Vasa återtar sin plats på den nationella festivalkartan i och med Vasa Festival som ordnas i den maritima parkmiljön i Inre hamnen i Vasa.

Mest läst senaste veckan