;
|

Polisen fick tips om gärningsmannen i Åbo

NyhetsbildZoom
Skyddspolisen. Foto: Lehtikuva
I början av året fick myndigheterna ett tips om mannen som misstänks för knivmorden i Åbo, skriver Skyddspolisen i ett pressmeddelande. Enligt tipset verkade mannen radikaliserad men något konkret hot fanns inte då.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det var polisen i Sydvästra Finland som fick tipset och de skickade det vidare till Skyddspolisen. Enligt Skyddspolisen har de fått över tusen motsvarande tips under de par senaste åren.

– Vi försöker granska alla tips men genomgången förutsätter en kraftig prioritering. I första hand kommer de tips som handlar om ett konkret hot, skriver Skyddspolisen i ett pressmeddelande.

Den 18-årige mannen har inte ingått på Skyddspolisens lista på cirka 350 potentiella terrorister.

Yle var först med nyheten.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Ännu oklart vad det ska bli av Lärknäs och Annahemmet

Det är fortfarande oklart hur omfattande ingrepp som behövs för att sätta boendeenheterna Lärknäs och Annahemmet i skick. Korsnäs väntar nu på svar från de konstruktionsgranskningar som gjorts.

Nyhetsbild
Sport

Vasa IFK nätade åtta gånger

FOTBOLL Vasa IFK tog en promenadseger när laget träningsspelade hemma mot IFK Holmsund. Det svenska motståndet hade ingen chans.

Sport

Seger i VIFK-debuten för unga målvakten Fanny Söderström

FOTBOLL Två mål i första halvlek innebar seger för Vasa IFK när IK Myran gästade för träningsmatch.

Nyhetsbild
Utrikes

Resolution om vapenvila i Syrien antogs

Efter långa och intensiva förhandlingar antog till slut FN:s säkerhetsråd en resolution om minst 30 dagars humanitär vapenvila i Syrien. Resolutionen, vars underlag Sverige tillsammans med Kuwait tagit fram, antogs enhälligt.

Mest läst senaste veckan