|

Fem begärs häktade för attacken i Åbo

Utöver den huvudmisstänkte gärningsmannen kommer polisen också att begära att de fyra män som utretts för delaktighet i attacken häktas.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Häktningsrättegången hålls i Egentliga Finlands tingsrätt i morgon.

Den huvudmisstänkte Abderrahman Mechkah misstänks för två mord och åtta försök till mord som begåtts i terroristiskt syfte. Två personer dog och åtta skadades i knivattacken.

Mechkah är fortfarande intagen på sjukhus och kommer att närvara vid rättegången via videolänk.

De fyra männen som utretts misstänks för delaktighet. Alla bestrider att de gjort sig skyldiga till brott.

Polisen har också fortsatt höra offer och ögonvittnen, och det här arbetet kommer ännu att fortsätta i flera dagar. Dessutom genomförs bland annat tekniska utredningar och internationellt samarbete.

Polisen informerar nästa gång efter häktningsförhandlingen om inte några nya och väsentliga uppgifter klarnar innan dess.

Polisen tackar också medborgarna för alla observationer och tips och ber fortsättningsvis folk att ta kontakt om de vet någonting som kan vara till nytt i utredningen.

Jag rekommenderar artikeln

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Yogan förändrade allt för Amanda Holmström

Rörelse, närvaro och en insyn i att vem som helst kan lära sig att yoga. – Första gången jag provade på yoga tyckte jag faktiskt att det var ganska tråkigt, säger Amanda Holmström som nu ser yogan som ett av sina viktigaste redskap för att hitta tillbaka till sig själv, om och om igen.

Nyhetsbild
Sport

Wasa Segelförening har allt i egna händer inför deltävling tre

SEGLING. Trots en nedåtgående trend vad gäller placeringar i dagens seglingar kunde Wasa Segelförening knipa en tredje plats i det totala sammandraget. Det betyder att föreningen har allt i egna händer inför den avslutande deltävlingen i Helsingfors i augusti.

Nyhetsbild
Lokalt

Grannar misstänkte vattenläckage – Var någon som tvättade balkongen

VASA På söndagskvällen fick räddningsverket larm om ett misstänkt vattenläckage i ett höghus i Vasa. Det visade jag vara grannar som tvättade balkongen.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Toppstjärnor på den unika musik-, mat och vinfestivalen i Inre hamnen i Vasa nästa vecka 27-28.7

Annons från Vasa Festival Sista veckoslutet i juli brakar det loss på den österbottniska kusten då Vasa återtar sin plats på den nationella festivalkartan i och med Vasa Festival som ordnas i den maritima parkmiljön i Inre hamnen i Vasa.

Mest läst senaste veckan