;
|

Fem begärs häktade för attacken i Åbo

Utöver den huvudmisstänkte gärningsmannen kommer polisen också att begära att de fyra män som utretts för delaktighet i attacken häktas.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Häktningsrättegången hålls i Egentliga Finlands tingsrätt i morgon.

Den huvudmisstänkte Abderrahman Mechkah misstänks för två mord och åtta försök till mord som begåtts i terroristiskt syfte. Två personer dog och åtta skadades i knivattacken.

Mechkah är fortfarande intagen på sjukhus och kommer att närvara vid rättegången via videolänk.

De fyra männen som utretts misstänks för delaktighet. Alla bestrider att de gjort sig skyldiga till brott.

Polisen har också fortsatt höra offer och ögonvittnen, och det här arbetet kommer ännu att fortsätta i flera dagar. Dessutom genomförs bland annat tekniska utredningar och internationellt samarbete.

Polisen informerar nästa gång efter häktningsförhandlingen om inte några nya och väsentliga uppgifter klarnar innan dess.

Polisen tackar också medborgarna för alla observationer och tips och ber fortsättningsvis folk att ta kontakt om de vet någonting som kan vara till nytt i utredningen.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Solängen får pris: Det är inte vi och de, utan vi tillsammans

ORAVAIS På Solängen i Oravais är det aldrig bråttom. Och det finns alltid anledning att ordna en hattfest eller grilla korv. Nu får det effektiverade serviceboendet pris för sitt sätt att jobba.

Nyhetsbild
Lokalt

VCS föregångare i Finland – hudcancerpatienter får hjälp i ljusrum

VASA Människor som har ytlig hudcancer kan behandlas med en kräm som aktiveras i dagsljus. Men det finländska vädret är inte optimalt och de senaste åren har även somrarna varit för molniga och kalla. Därför har Vasa centralsjukhus nu invigt Finlands första dagsljusrum för hudcancerbehandling.

Nyhetsbild
Lokalt

Sista fusionsdiskussionen har börjat

KORSHOLM Ungefär 50 personer har samlats i Toby skola för att på båda inhemska språken bolla tankar om en eventuell fusion mellan Vasa och Korsholm.

Nyhetsbild
Lokalt

Bra utbildare ska bli bättre på forskning

VASA Vasa universitet har stöpt om sin organisation ordentligt och satsar nu ännu mer på kvalitet. Det finns pengar att anställa hjärnor och sätt att hålla dem kvar, hävdar ledningen.

Mest läst senaste veckan