|

USA gav Finland 100-årsgåva

USA:s hundraårspresent till det självständiga Finland är en donation på 500 000 dollar (cirka 425 000 euro) till utbildningssamarbetet mellan länderna. USA:s chargé-d’affaires i Finland, Donna Welton, presenterade gåvan på en mottagning på ambassaden i Helsingfors på måndagen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Under de här hundra åren har Finland klättrat till toppen av världens alla rankinglistor när det gäller utbildning, jämställdhet, pressfrihet, demokrati och levnadsstandard. Så grattis, sade Welton.

Donationen går till stiftelsen Fulbright Finland, som befrämjar samarbete mellan högskolor i Finland och USA.

President Sauli Niinistö tog emot gåvan. Han berömde stiftelsen för dess arbete och nämnde bland annat dess roll för forskningen kring de arktiska områdena.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan