|

Sipilä: Skypo har fått det de begärt om

NyhetsbildZoom
Statsminister Juha Sipilä (C). Foto: Lehtikuva/Roni Rekomaa
Statsminister Juha Sipilä (C) utlovar åtminstone inte just nu mera pengar till Skyddspolisen på grund av det som hände i Åbo.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Skyddspolisens anslag utökades redan i samband med ramförhandlingarna.

– Skyddspolisen har egentligen fått det de begärt om, och sett till deras budget har ökningen varit betydande.

Skyddspolisen uppgav i går att de i början av året fått ett tips om gärningsmannen i Åbo. Myndigheten har fått över tusen tips av det här slaget de senaste åren och därför måste Skyddspolisen prioritera kraftigt.

Sipilä säger att den kritiska frågan är vad som sker med asylsökande efter att de fått ett negativt svar på sin ansökan och de väntar på att skickas tillbaka eller på att deras överklagan ska behandlas.

– Det är en mycket kritisk tid. Man kan föreställa sig att det finns en risk för att slås ut och att väntan säkert är mentalt tung. Det finns också en risk för radikalisering och olika slag av påverkan.

Sipilä säger att man nu borde fundera på den här perioden och hurdana åtgärder som kan vidtas.

Jag rekommenderar artikeln

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Yogan förändrade allt för Amanda Holmström

Rörelse, närvaro och en insyn i att vem som helst kan lära sig att yoga. – Första gången jag provade på yoga tyckte jag faktiskt att det var ganska tråkigt, säger Amanda Holmström som nu ser yogan som ett av sina viktigaste redskap för att hitta tillbaka till sig själv, om och om igen.

Nyhetsbild
Sport

Wasa Segelförening har allt i egna händer inför deltävling tre

SEGLING. Trots en nedåtgående trend vad gäller placeringar i dagens seglingar kunde Wasa Segelförening knipa en tredje plats i det totala sammandraget. Det betyder att föreningen har allt i egna händer inför den avslutande deltävlingen i Helsingfors i augusti.

Nyhetsbild
Lokalt

Grannar misstänkte vattenläckage – Var någon som tvättade balkongen

VASA På söndagskvällen fick räddningsverket larm om ett misstänkt vattenläckage i ett höghus i Vasa. Det visade jag vara grannar som tvättade balkongen.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Toppstjärnor på den unika musik-, mat och vinfestivalen i Inre hamnen i Vasa nästa vecka 27-28.7

Annons från Vasa Festival Sista veckoslutet i juli brakar det loss på den österbottniska kusten då Vasa återtar sin plats på den nationella festivalkartan i och med Vasa Festival som ordnas i den maritima parkmiljön i Inre hamnen i Vasa.

Mest läst senaste veckan