;
|

Sipilä: Skypo har fått det de begärt om

NyhetsbildZoom
Statsminister Juha Sipilä (C). Foto: Lehtikuva/Roni Rekomaa
Statsminister Juha Sipilä (C) utlovar åtminstone inte just nu mera pengar till Skyddspolisen på grund av det som hände i Åbo.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Skyddspolisens anslag utökades redan i samband med ramförhandlingarna.

– Skyddspolisen har egentligen fått det de begärt om, och sett till deras budget har ökningen varit betydande.

Skyddspolisen uppgav i går att de i början av året fått ett tips om gärningsmannen i Åbo. Myndigheten har fått över tusen tips av det här slaget de senaste åren och därför måste Skyddspolisen prioritera kraftigt.

Sipilä säger att den kritiska frågan är vad som sker med asylsökande efter att de fått ett negativt svar på sin ansökan och de väntar på att skickas tillbaka eller på att deras överklagan ska behandlas.

– Det är en mycket kritisk tid. Man kan föreställa sig att det finns en risk för att slås ut och att väntan säkert är mentalt tung. Det finns också en risk för radikalisering och olika slag av påverkan.

Sipilä säger att man nu borde fundera på den här perioden och hurdana åtgärder som kan vidtas.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Solängen får pris: Det är inte vi och de, utan vi tillsammans

ORAVAIS På Solängen i Oravais är det aldrig bråttom. Och det finns alltid anledning att ordna en hattfest eller grilla korv. Nu får det effektiverade serviceboendet pris för sitt sätt att jobba.

Nyhetsbild
Lokalt

VCS föregångare i Finland – hudcancerpatienter får hjälp i ljusrum

VASA Människor som har ytlig hudcancer kan behandlas med en kräm som aktiveras i dagsljus. Men det finländska vädret är inte optimalt och de senaste åren har även somrarna varit för molniga och kalla. Därför har Vasa centralsjukhus nu invigt Finlands första dagsljusrum för hudcancerbehandling.

Nyhetsbild
Lokalt

Sista fusionsdiskussionen har börjat

KORSHOLM Ungefär 50 personer har samlats i Toby skola för att på båda inhemska språken bolla tankar om en eventuell fusion mellan Vasa och Korsholm.

Nyhetsbild
Lokalt

Bra utbildare ska bli bättre på forskning

VASA Vasa universitet har stöpt om sin organisation ordentligt och satsar nu ännu mer på kvalitet. Det finns pengar att anställa hjärnor och sätt att hålla dem kvar, hävdar ledningen.

Mest läst senaste veckan