|

Blomkålsdebatten sprider sig

Blomkål. Zoom
Foto: Arkiv

Blomkål.

Vasabladets artikel om blomkålen som grävs ner i jorden spred sig som en löpeld i Finland. Allt fler delar med sig av sina bästa blomkålsrecept.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Då Helsingin Sanomat plockade upp nyheten den 18 augusti startade Satokausikalenteri taggen #kukkakaalitalkoot, där syftet är att dela med sig av sina bästa blomkålsrecept i sociala medier.

Även flera kända finska matbloggare har deltagit i utmaningen och uppmanar alla att köpa blomkål, tillreda en maträtt och dela receptet över Facebook. Nu har bland annat Valio, HK, Maku.fi, Prisma och Kotiliesi publicerat sina favoritrecept.

HSS Medias sajter Foodly och Sevendays startade utmaningen #levlokalt den 17 augusti. I utmaningen uppmanas konsumenter att främja det lokala, inhemska och de råvaror som är i säsong.

Tyvärr är det inte enbart blomkålen som behöver en räddare i nöden. Christer Finne i Solf har samma problem med isbergssalladen.

Annons
På www.foodly.fi kan man läsa mera om hur man deltar i utmaningen för att äta mera lokalproducerat. Ett urval recept och bilder publiceras både på sajten och på Vasabladets och Österbottens Tidnings matsidor som görs i samarbete med Foodly.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Ölkrönikan: Mörkare och starkare – perfekt till en sprakande brasa

Den här veckan testar vi lite mörkare och starkare drycker som passar väl till en sprakande brasa och vinterns smaker.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan