Då Helsingin Sanomat plockade upp nyheten den 18 augusti startade Satokausikalenteri taggen #kukkakaalitalkoot, där syftet är att dela med sig av sina bästa blomkålsrecept i sociala medier.

Även flera kända finska matbloggare har deltagit i utmaningen och uppmanar alla att köpa blomkål, tillreda en maträtt och dela receptet över Facebook. Nu har bland annat Valio, HK, Maku.fi, Prisma och Kotiliesi publicerat sina favoritrecept.

HSS Medias sajter Foodly och Sevendays startade utmaningen #levlokalt den 17 augusti. I utmaningen uppmanas konsumenter att främja det lokala, inhemska och de råvaror som är i säsong.

Tyvärr är det inte enbart blomkålen som behöver en räddare i nöden. Christer Finne i Solf har samma problem med isbergssalladen.

På www.foodly.fi kan man läsa mera om hur man deltar i utmaningen för att äta mera lokalproducerat. Ett urval recept och bilder publiceras både på sajten och på Vasabladets och Österbottens Tidnings matsidor som görs i samarbete med Foodly.