|

Salutorget återvänder långsamt till vardagen

Knivattacken som skedde i Åbo i fredags märks fortfarande i att torgbesökarna på Salutorget har minskat. En del besökare med invandrarbakgrund har också undvikit torget, säger personer som regelbundet följer med livet på torget.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"


Enligt torgföretagaren Rita Suni undviker också tiggare torget i nuläget.

– De romska tiggarna har helt och hållet försvunnit, säger hon.

De taxichaufförer som väntar på kunder vid sidan av torget har under början av veckan uppgett att attacken också syns på i deras jobb. Chaufförer med invandrarbakrund har enligt flera taxichaufförer låtit bli att köra sina helgpass för att de är rädda för att eventuella attacker riktas mot dem.

Många sörjer

Flera företagare uppger att ovanligt få kunder besöker försäljningsstånden vid torget eller företagen som ligger i närheten just nu. Trots att torget tystnat står en stor grupp människor runt ljusen vid brottsplatsen nästan avsett vad klockan är.

– Folk köper mycket rosor och andra blommor för att lägga på minnesplatsen och hedrar minnet av offren, säger Pirjo Ahtinen som arbetar vid ett blomsterstånd på torget.

Hon bedömer att blomsterståndet är en av de få platser på torget som fler människor besöker nu än tidigare.

En polisduo befinner sig också fortfarande dygnet runt på torget. Enligt äldre konstapel Mikko Seppänen fortsätter man ha det så, tills ledningen beslutar om annat.

Jag rekommenderar artikeln

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Yogan förändrade allt för Amanda Holmström

Rörelse, närvaro och en insyn i att vem som helst kan lära sig att yoga. – Första gången jag provade på yoga tyckte jag faktiskt att det var ganska tråkigt, säger Amanda Holmström som nu ser yogan som ett av sina viktigaste redskap för att hitta tillbaka till sig själv, om och om igen.

Nyhetsbild
Sport

Wasa Segelförening har allt i egna händer inför deltävling tre

SEGLING. Trots en nedåtgående trend vad gäller placeringar i dagens seglingar kunde Wasa Segelförening knipa en tredje plats i det totala sammandraget. Det betyder att föreningen har allt i egna händer inför den avslutande deltävlingen i Helsingfors i augusti.

Nyhetsbild
Lokalt

Grannar misstänkte vattenläckage – Var någon som tvättade balkongen

VASA På söndagskvällen fick räddningsverket larm om ett misstänkt vattenläckage i ett höghus i Vasa. Det visade jag vara grannar som tvättade balkongen.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Toppstjärnor på den unika musik-, mat och vinfestivalen i Inre hamnen i Vasa nästa vecka 27-28.7

Annons från Vasa Festival Sista veckoslutet i juli brakar det loss på den österbottniska kusten då Vasa återtar sin plats på den nationella festivalkartan i och med Vasa Festival som ordnas i den maritima parkmiljön i Inre hamnen i Vasa.

Mest läst senaste veckan