;
|

Två demonstrationer i Helsingfors på lördag

NyhetsbildZoom
Med anledning av dådet i Åbo förra fredagen ordnas två demonstrationer i Helsingfors. Foto: Arash Matin
Två demonstrationer ordnas i Helsingfors på lördag i efterdyningarna av knivattacken i Åbo förra veckan.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Över tusen personer har meddelat att de kommer att delta i en demonstration mot terrorism på Narinken klockan 15.

Enligt arrangören kommer man att kräva bland annat att gränserna stängs, att regeringen avgår och att alla som uppehåller sig i landet illegalt avlägsnas.

Samtidigt ordnas en antifascistisk motdemonstration under parollen Ett solidariskt Helsingfors – Tillsammans mot fascism och fundamentalism, också den på Narinken.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan