;
|

Polisen släppte en av männen som greps i onsdags

Polisen har släppt en av de två män som på onsdag greps misstänkta för inblandning i knivattacken i Åbo i fredags. Under torsdagen har inga nya gripanden skett.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Männen som greps i onsdags var misstänkta för förberedelse av terroristiskt brott och har förhörts under torsdagen. Den ena släpptes eftersom han inte längre misstänks för brott.

Fyra män är häktade för knivattacken. Den huvudmisstänkte misstänks för två mord och åtta mordförsök i terroristiskt syfte. De tre övriga misstänks för delaktighet. Brottsrubriceringen är den samma för alla.

I dag har inga fler personer gripits i utredningen av knivattacken i Åbo. Det uppger utredningsledaren Crista Granroth för FNB.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Ännu oklart vad det ska bli av Lärknäs och Annahemmet

Det är fortfarande oklart hur omfattande ingrepp som behövs för att sätta boendeenheterna Lärknäs och Annahemmet i skick. Korsnäs väntar nu på svar från de konstruktionsgranskningar som gjorts.

Nyhetsbild
Sport

Vasa IFK nätade åtta gånger

FOTBOLL Vasa IFK tog en promenadseger när laget träningsspelade hemma mot IFK Holmsund. Det svenska motståndet hade ingen chans.

Sport

Seger i VIFK-debuten för unga målvakten Fanny Söderström

FOTBOLL Två mål i första halvlek innebar seger för Vasa IFK när IK Myran gästade för träningsmatch.

Nyhetsbild
Utrikes

Resolution om vapenvila i Syrien antogs

Efter långa och intensiva förhandlingar antog till slut FN:s säkerhetsråd en resolution om minst 30 dagars humanitär vapenvila i Syrien. Resolutionen, vars underlag Sverige tillsammans med Kuwait tagit fram, antogs enhälligt.

Mest läst senaste veckan