|

Polisen släppte en av männen som greps i onsdags

Polisen har släppt en av de två män som på onsdag greps misstänkta för inblandning i knivattacken i Åbo i fredags. Under torsdagen har inga nya gripanden skett.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Männen som greps i onsdags var misstänkta för förberedelse av terroristiskt brott och har förhörts under torsdagen. Den ena släpptes eftersom han inte längre misstänks för brott.

Fyra män är häktade för knivattacken. Den huvudmisstänkte misstänks för två mord och åtta mordförsök i terroristiskt syfte. De tre övriga misstänks för delaktighet. Brottsrubriceringen är den samma för alla.

I dag har inga fler personer gripits i utredningen av knivattacken i Åbo. Det uppger utredningsledaren Crista Granroth för FNB.

Jag rekommenderar artikeln

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Kaotisk parkering då folk vallfärdar till Sandö – "Bäst att promenera eller cykla"

VASA När parkeringsplatserna inte räcker till parkerar många solbadare på cykelvägen. Det är inte tillåtet, och de ansvariga för stranden önskar att de som kan cyklar eller promenerar dit.

Nyhetsbild
Lokalt

Den försvunna mannen i Vetil är återfunnen

VETIL Österbottens polisinrättning meddelar att den försvunna mannen i Vetil är återfunnen.

Nyhetsbild
Lokalt

Högtryck för iskallt jobb – glassleverantör i Karleby jublar

KARLEBY/NYKARLEBY I Sias fryslager sliter Miikka Kulla för att få ut glass till landets kiosker och butiker. Han jobbar i minus 21 grader. Precis som glassbolagen njuter även bryggerierna i värmen.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Toppstjärnor på den unika musik-, mat och vinfestivalen i Inre hamnen i Vasa nästa vecka 27-28.7

Annons från Vasa Festival Sista veckoslutet i juli brakar det loss på den österbottniska kusten då Vasa återtar sin plats på den nationella festivalkartan i och med Vasa Festival som ordnas i den maritima parkmiljön i Inre hamnen i Vasa.

Mest läst senaste veckan