|

Misstänkta knivmannen i Åbo gav falskt namn och fel ålder

NyhetsbildZoom
Åbo centrum. Foto: Lehtikuva
Identiteten på den huvudmisstänkta i knivattacken i Åbo har slagits fast med hjälp av internationellt polissamarbete, uppger Centralkriminalpolisen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det har också bekräftats att marockanen är född 1994. Kriminalkommissarie Crista Granroth, som leder utredningen, berättar inget mer om mannens identitet utan nöjer sig med att konstatera att han har uppgett både falskt namn och fel ålder för myndigheterna. Han sade tidigare att han är född 1998 och i Finland uppträdde han under namnet Abderrahman Mechkah.

Polisen har kunnat förhöra mannen under veckoslutet och han har gått med på att kommunicera med den förhörande polisen.

Identiteten bekräftades genom internationellt polisiärt samarbete.

– Jag går inte närmare in på det. Vi gjorde ett mycket noggrant och systematiskt arbete och ville säkerställa identiteten via olika kanaler.

– Vi ville få det bekräftat från många håll. Det fanns ingen enskild avgörande faktor i hur uppgifterna klarnade, säger Granroth.

Granroth tar inte ställning till vilka vägar mannen kom till Finland eller till hans bakgrund i Marocko.

Förhören med de andra häktade fortsätter också. Granroth har inget nytt att berätta om den person som är internationellt efterlyst.

Polisen säger att man fått in mängder med iakttagelser, bilder och videor av ögonvittnen till dåden. Mer tas dock emot på Whatsapp-numret 046-534 2316. Det går också att ringa numret. Andra tipsnummer är inte längre i bruk.

Jag rekommenderar artikeln

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Kaotisk parkering då folk vallfärdar till Sandö – "Bäst att promenera eller cykla"

När parkeringsplatserna inte räcker till parkerar många solbadare på cykelvägen. Det är inte tillåtet, och de ansvariga för stranden önskar att de som kan cyklar eller promenerar till stranden.

Nyhetsbild
Lokalt

Den försvunna mannen i Vetil är återfunnen

VETIL Österbottens polisinrättning meddelar att den försvunna mannen i Vetil är återfunnen.

Nyhetsbild
Lokalt

Högtryck för iskallt jobb – glassleverantör i Karleby jublar

KARLEBY/NYKARLEBY I Sias fryslager sliter Miikka Kulla för att få ut glass till landets kiosker och butiker. Han jobbar i minus 21 grader. Precis som glassbolagen njuter även bryggerierna i värmen.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Toppstjärnor på den unika musik-, mat och vinfestivalen i Inre hamnen i Vasa nästa vecka 27-28.7

Annons från Vasa Festival Sista veckoslutet i juli brakar det loss på den österbottniska kusten då Vasa återtar sin plats på den nationella festivalkartan i och med Vasa Festival som ordnas i den maritima parkmiljön i Inre hamnen i Vasa.

Mest läst senaste veckan