|

Aktia inleder samarbetsförhandlingar

NyhetsbildZoom
Foto: Lehtikuva/Vesa Moilanen
Aktia Bank inleder samarbetsförhandlingar som ett led i sin omorganisering. Förhandlingarna berör hela Aktias verksamhetsområde.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Aktia, som är mitt uppe i en förnyelseprocess, inleder nu samarbetsförhandlingar av produktionsmässiga orsaker och på grund av omstrukturering av verksamheten.

Förhandlingarna förs med personalen i Aktia Bank Abp och Aktia Livförsäkring Ab och berör rent geografiskt hela Aktias verksamhetsområde.

Målet med förnyelseprocessen är att skapa en grund för den framtida verksamheten och för bättre kundbetjäning. Man uppskattar att processen ska öppna upp för ungefär 160 nya befattningar, medan cirka 260 av de nuvarande befattningarna upphör. De planerade åtgärderna uppskattas leda till en årlig inbesparing på 5–7 miljoner euro från och med 2018.

– Grunden för vår verksamhet är i gott skick samtidigt som vi riktar blickarna mot framtiden i den föränderliga verksamhetsmiljön. Digitaliseringen skapar nya möjligheter för branschen att utveckla kundupplevelsen i banken och förbättra tjänsterna. Med våra åtgärder strävar vi efter att förutse dessa förändringar. I samarbete med personalen går vi igenom förändringarnas inverkan på arbetsuppgifterna i framtiden och på hur man kan utvecklas i sitt arbete, säger Martin Backman, verkställande direktör för Aktia Bank i ett pressmeddelande.

De planerade åtgärderna medför en engångskostnad på 6–7 miljoner euro som bokförs under tredje kvartalet 2017.

På grund av kostnaderna för förnyelseprocessen uppdaterar Aktia sina utsikter för 2017. Rörelseresultatet för 2017 uppskattas bli 10–15 miljoner lägre än 2016 på grund av omstruktureringen och på grund av att inga större engångsintäkter förväntas. Det jämförbara rörelseresultatet förväntas vara på samma nivå som det jämförbara rörelseresultatet 2016.

Kommentarer
|

Finrexin slut på apotekshyllorna – "Sorgligt för patienter och företaget"

Nyhetsbild
Finrexin har varit slut i hyllorna i flera veckor. Foto: Milja Ångerman
Varje månad säljs cirka 30 000–40 000 Finrexin-förpackningar. Men sedan januari har produktionen legat på is, och det är fortfarande oklart när den kommer igång igen.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport

Tony Sund: "min bästa match hittills"

ISHOCKEY IFK Lepplax-fostrade Tony Sund var mycket nöjd efter fredagens A-landskamp i Karleby.

Nyhetsbild
Ekonomi

Finländskt företag anställer människor från Nairobis slum – "Arbetarna får ett bättre liv"

Tillsammans med unga vuxna från slummen i Nairobi tillverkar Shadeshares solglasögon i Kenya. – Det är inget välgörenhetsprojekt. Vi vill hjälpa dessa unga vuxna till ett bättre liv, säger en av grundarna, Sari Kanti-Paul.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Wasa Sångargille förverkligar en helt galen idé

ANNONS FRÅN WASA SÅNGARGILLE Vad tänker du på när du hör ordet manskörssång? Någon svarar: Äldre allvarsamma herrar som sjunger fosterländska sånger. En annan tänker på stela frackklädda män som skrålar snapsvisor medan en tredje hör vårvisor från en högt belägen balkong.

Nyhetsbild
Lokalt

Jimi vill rädda Notre-Dames orgel – ordnar välgörenhetskonsert i Vasa

VASA Arbetet som organist har fört Jimi Järvinen från Vasa via Madrid till Strasbourg, där han nu bor. Han har spelat orgel i Notre-Dame, och nu vill han stöda renoveringen efter branden.

Mest läst senaste veckan