|

Polisen har hittat manifest från huvudmisstänkte i Åboattacken

NyhetsbildZoom
Manifestet är en del av förundersökningsmaterialet. Bilden är tagen vid Egentliga Finlands tingsrätt. Foto: Martti Kainulainen
Uppdaterad. Utredningsledaren Olli Töyräs sade att polisen har ett handskrivet manifest. Manifestet är en del av förundersökningsmaterialet och målet med texten utreds.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Vi har ett sådant här handskrivet manifest eller en deklaration. Vad skribenten velat visa eller utlysa är under utredning, säger Töyräs.

– Vi tolkar det med hjälp av experter som en del av helheten och kontexten.

Polisen avslöjar inte i det här skedet några detaljer om vad texten innehåller.

Helsingin Sanomat rapporterade först om manifestet. Enligt tidningens uppgifter hade texten skickats till några personer före knivattacken.

Artikeln uppdaterades kl. 19.08.

Jag rekommenderar artikeln

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Opinion

Ledare: Riksdagsval med jourtillägg

Riksdagsvalet blir intressant i Österbotten. I svallet efter jourbeslutet strider Samlingspartisterna öppet, medan SDP vädrar morgonluft.

Nyhetsbild
Lokalt

Väktarstrejk stänger tågstationer i Karleby och Vasa

KARLEBY/VASA VR:s stationsbyggnader i Karleby och Vasa kommer att vara stängda under väktarstrejken, som inleds på onsdag.

Nyhetsbild
Lokalt

Bil krockade med långtradare – släpet blockerade vägen

PÖRTOM Riksväg 8 var stängd lite norr om Pörteborg i flera timmars tid och polisen dirigerade trafiken via mindre vägar. Långtradarsläpet blockerade riksvägen. Det var vid 16-tiden som en personbil krockade med långtradarens släp. Uppdaterad 21.00.

Nyhetsbild
Lokalt

Sänk farten – Nu börjar vinterhastigheterna gälla

Vinterhastigheterna tas i bruk före veckoslutet, meddelar Trafikverket. Det betyder att hastighetsbegränsningen på landsvägarna i allmänhet blir 80 kilometer i timmen. På motorvägarna gäller 100 kilometer i timmen.

Mest läst senaste veckan