|

Polisen har hittat manifest från huvudmisstänkte i Åboattacken

NyhetsbildZoom
Manifestet är en del av förundersökningsmaterialet. Bilden är tagen vid Egentliga Finlands tingsrätt. Foto: Martti Kainulainen
Uppdaterad. Utredningsledaren Olli Töyräs sade att polisen har ett handskrivet manifest. Manifestet är en del av förundersökningsmaterialet och målet med texten utreds.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Vi har ett sådant här handskrivet manifest eller en deklaration. Vad skribenten velat visa eller utlysa är under utredning, säger Töyräs.

– Vi tolkar det med hjälp av experter som en del av helheten och kontexten.

Polisen avslöjar inte i det här skedet några detaljer om vad texten innehåller.

Helsingin Sanomat rapporterade först om manifestet. Enligt tidningens uppgifter hade texten skickats till några personer före knivattacken.

Artikeln uppdaterades kl. 19.08.

Jag rekommenderar artikeln

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Yogan förändrade allt för Amanda Holmström

Rörelse, närvaro och en insyn i att vem som helst kan lära sig att yoga. – Första gången jag provade på yoga tyckte jag faktiskt att det var ganska tråkigt, säger Amanda Holmström som nu ser yogan som ett av sina viktigaste redskap för att hitta tillbaka till sig själv, om och om igen.

Nyhetsbild
Sport

Wasa Segelförening har allt i egna händer inför deltävling tre

SEGLING. Trots en nedåtgående trend vad gäller placeringar i dagens seglingar kunde Wasa Segelförening knipa en tredje plats i det totala sammandraget. Det betyder att föreningen har allt i egna händer inför den avslutande deltävlingen i Helsingfors i augusti.

Nyhetsbild
Lokalt

Grannar misstänkte vattenläckage – Var någon som tvättade balkongen

VASA På söndagskvällen fick räddningsverket larm om ett misstänkt vattenläckage i ett höghus i Vasa. Det visade jag vara grannar som tvättade balkongen.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Toppstjärnor på den unika musik-, mat och vinfestivalen i Inre hamnen i Vasa nästa vecka 27-28.7

Annons från Vasa Festival Sista veckoslutet i juli brakar det loss på den österbottniska kusten då Vasa återtar sin plats på den nationella festivalkartan i och med Vasa Festival som ordnas i den maritima parkmiljön i Inre hamnen i Vasa.

Mest läst senaste veckan