Kocken Stefan Richter kom tvåa i amerikanska Top Chef 2009 och har även varit gästdomare i den finländska versionen av tävlingen. Han är född i Tammerfors, men har bott största delen av sitt liv i Tyskland och USA.

Nu är Richter tillbaka i Finland och i oktober öppnar han restaurangen Stefan’s Steakhouse på Handelsesplanaden 15 i Vasa. Det blir den sjunde restaurangen med samma namn i Finland. Restaurangen har 100 kundplatser och är specialiserad på kötträtter.

Stefan’s Steakhouse hör till restaurangkoncernen Restamax. Redan i våras blev det klart att koncernen tar över utrymmena där nattklubbarna Waild och Hullu Pullo tidigare verkat. I lokalen bredvid Stefan’s Steakhouse, där Waild fanns tidigare, öppnar nattklubben Teatro. Den finns inte på någon annan ort sedan tidigare.

Klubben, som har 800 kundplatser, består av fyra avdelningar med olika musikstilar. Varje avdelning har en egen dj.

- Det blir en avdelning med livemusik och en med karaoke. De två övriga funderar vi fortfarande på, säger restaurangchefen Sami Lehtonen.

Det kommer också att finnas en pubavdelning som heter London i den delen av gamla Hullu Pullo som vetter mot gatan.

- Det är en brittisk, modern pub med olika ölsorter, gin, rom och whisky bland annat, säger Lehtonen.

Puben har öppet varje dag, nattklubben onsdag till söndag.

Sami Lehtonen säger att man länge har letat efter bra utrymmen för ett dylikt koncept i Vasa. Nu har man hittat dem.

- Vi har tittat på vad som fattas i Vasa och vi tycker att det är det här som saknas. Det känns härligt att äntligen kunna förverkliga det här. Det finns mycket konkurrens, men det är också positivt. Händer det mycket blir också människor aktiverade.

Restaurangen, nattklubben och puben sysselsätter sammanlagt ett trettiotal personer. Öppning blir det i slutet av oktober. Exakt datum bestäms senare. Just nu pågår en renovering av lokalerna.