Kändiskock öppnar steakhouse i Vasa

NyhetsbildZoom
Stefan Richter öppnar restaurang i Wailds gamla utrymmen i höst. Foto: Mikael Nybacka
Stefan Richter, känd från programmet Top Chef, öppnar en köttrestaurang i Wailds gamla utrymmen i höst. Dessutom öppnar en nattklubb och en pub.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Kocken Stefan Richter kom tvåa i amerikanska Top Chef 2009 och har även varit gästdomare i den finländska versionen av tävlingen. Han är född i Tammerfors, men har bott största delen av sitt liv i Tyskland och USA.

Nu är Richter tillbaka i Finland och i oktober öppnar han restaurangen Stefan’s Steakhouse på Handelsesplanaden 15 i Vasa. Det blir den sjunde restaurangen med samma namn i Finland. Restaurangen har 100 kundplatser och är specialiserad på kötträtter.

Stefan’s Steakhouse hör till restaurangkoncernen Restamax. Redan i våras blev det klart att koncernen tar över utrymmena där nattklubbarna Waild och Hullu Pullo tidigare verkat. I lokalen bredvid Stefan’s Steakhouse, där Waild fanns tidigare, öppnar nattklubben Teatro. Den finns inte på någon annan ort sedan tidigare.

Klubben, som har 800 kundplatser, består av fyra avdelningar med olika musikstilar. Varje avdelning har en egen dj.

- Det blir en avdelning med livemusik och en med karaoke. De två övriga funderar vi fortfarande på, säger restaurangchefen Sami Lehtonen.

Det kommer också att finnas en pubavdelning som heter London i den delen av gamla Hullu Pullo som vetter mot gatan.

- Det är en brittisk, modern pub med olika ölsorter, gin, rom och whisky bland annat, säger Lehtonen.

Puben har öppet varje dag, nattklubben onsdag till söndag.

Sami Lehtonen säger att man länge har letat efter bra utrymmen för ett dylikt koncept i Vasa. Nu har man hittat dem.

- Vi har tittat på vad som fattas i Vasa och vi tycker att det är det här som saknas. Det känns härligt att äntligen kunna förverkliga det här. Det finns mycket konkurrens, men det är också positivt. Händer det mycket blir också människor aktiverade.

Restaurangen, nattklubben och puben sysselsätter sammanlagt ett trettiotal personer. Öppning blir det i slutet av oktober. Exakt datum bestäms senare. Just nu pågår en renovering av lokalerna.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan