Kändiskock öppnar steakhouse i Vasa

NyhetsbildZoom
Stefan Richter öppnar restaurang i Wailds gamla utrymmen i höst. Foto: Mikael Nybacka
Stefan Richter, känd från programmet Top Chef, öppnar en köttrestaurang i Wailds gamla utrymmen i höst. Dessutom öppnar en nattklubb och en pub.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Kocken Stefan Richter kom tvåa i amerikanska Top Chef 2009 och har även varit gästdomare i den finländska versionen av tävlingen. Han är född i Tammerfors, men har bott största delen av sitt liv i Tyskland och USA.

Nu är Richter tillbaka i Finland och i oktober öppnar han restaurangen Stefan’s Steakhouse på Handelsesplanaden 15 i Vasa. Det blir den sjunde restaurangen med samma namn i Finland. Restaurangen har 100 kundplatser och är specialiserad på kötträtter.

Stefan’s Steakhouse hör till restaurangkoncernen Restamax. Redan i våras blev det klart att koncernen tar över utrymmena där nattklubbarna Waild och Hullu Pullo tidigare verkat. I lokalen bredvid Stefan’s Steakhouse, där Waild fanns tidigare, öppnar nattklubben Teatro. Den finns inte på någon annan ort sedan tidigare.

Klubben, som har 800 kundplatser, består av fyra avdelningar med olika musikstilar. Varje avdelning har en egen dj.

- Det blir en avdelning med livemusik och en med karaoke. De två övriga funderar vi fortfarande på, säger restaurangchefen Sami Lehtonen.

Det kommer också att finnas en pubavdelning som heter London i den delen av gamla Hullu Pullo som vetter mot gatan.

- Det är en brittisk, modern pub med olika ölsorter, gin, rom och whisky bland annat, säger Lehtonen.

Puben har öppet varje dag, nattklubben onsdag till söndag.

Sami Lehtonen säger att man länge har letat efter bra utrymmen för ett dylikt koncept i Vasa. Nu har man hittat dem.

- Vi har tittat på vad som fattas i Vasa och vi tycker att det är det här som saknas. Det känns härligt att äntligen kunna förverkliga det här. Det finns mycket konkurrens, men det är också positivt. Händer det mycket blir också människor aktiverade.

Restaurangen, nattklubben och puben sysselsätter sammanlagt ett trettiotal personer. Öppning blir det i slutet av oktober. Exakt datum bestäms senare. Just nu pågår en renovering av lokalerna.

Visa fler
Kommentarer

Framgångsrikt år för VASEK både verksamhetsmässigt och ekonomiskt

Nyhetsbild
Stefan Råback, vd för Vasek. Foto: Linus Lindholm
VASEK gjorde ett positivt ekonomiskt resultat år 2018.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Ivrig diskussion om legalisering av cannabis – panelen oeniga i flera frågor men ville ändå nå samma mål

Ett diskussionstillfälle om legalisering av cannabis i Finland lockade en ung publik till Raawka på onsdag kväll. Rösterna för Amnesty International - Finländska sektionen och Nykterhetsförbundet Hälsa och trafik är av olika åsikter, men har ett gemensamt mål – att främja hälsan.

Nyhetsbild
Lokalt

En till sjukhus efter dikeskörning i Malax

MALAX En bil med tre personer i bilen körde i diket på Jurvavägen i Malax på onsdagskvällen. Två av personerna var barn.

Nyhetsbild
Sport

Välförtjänt seger för Sport

ISHOCKEY Matchen var en bergochdalbana som innehöll det mesta. Men sin vana trogen vände Sport än en gång skutan, avgjorde i förlängning och har fortfarande häng på slutspel.

Nyhetsbild
Sport

Klart: Vasa IFK spelar i division 2 nästa säsong

FOTBOLL Spelarna och lagledningen ville det och är beredda att jobba hårt. Det är en starkt vägande orsak till att Vasa IFK under kvällens styrelsemöte valde att tacka ja till spel i division 2 kommande säsong.

Mest läst senaste veckan