|

Sent mål av Pukki gav ny seger

NyhetsbildZoom
Teemu Pukki frälste Finland med matchens enda mål i den 83:e minuten. Foto: Lehtikuva/AFP
Finland tog sin andra raka seger i VM-kvalet i går kväll. Bragden mot Island följdes upp av seger mot Kosovo i Shkoder i Albanien.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Kosovo var ingen enkel motståndare, men då Teemu Pukki stod för matchens enda mål i 83:e minuten behövdes inget mer.

– Det är inte enkelt att jaga seger i det här läget så man måste vara väldigt nöjd över poängen, sade chefstränaren Markku Kanerva.

– Vi kände till Kosovos styrkor och höll motståndaren i schack relativt bra. De egna spelöppningarna och stötarna kan ännu förbättras, fortsatte Kanerva som berömde lagets segervilja.

Pukki nätade senast för landslaget i fjol höstas i en bitter bortaseger över Island. Nu satte han in returen efter en mindre lyckad rensning av Kosovos målvakt Samir Ujkani som fick kasta sig mot en nick av Kasper Hämäläinen. Pukki, som hade gett inlägget till Hämäläinen, var inte sen att utnyttja chansen.

– Kul, ful, enkel, det är kul att sätta såna där, beskrev Pukki sitt tionde A-landslagsmål till Yle.

"Skickliga individer"

Kosovo skapade en del farliga lägen och Lukas Hradecky fick jobba mellan Finlands stolpar. Kosovo, som klarade 1–1 i kvalets öppningsomgång i Åbo i fjol höstas, kommer att vara en motståndare att räkna med även för andra lag än Finland i framtiden, tror backen Paulus Arajuuri.

– Stora delar av laget har bytts ut sedan förra hösten. De har inte spelat länge ihop men det finns en hel del skickliga individer, sade Arajuuri till FNB.

– De hade sina lägen men vi klarade av att eliminera dem. Luke (Hradecky) hängde bra med. Det var ingen enkel match men den andra segern och andra nollan vi höll i rad. Håller man nollan kan man som försvarsspelare alltid vara nöjd, nu får vi bara fortsätta på samma sätt mot de två sista kvalmatcherna.

Albin Granlund och Fredrik Jensen var för första gången med från start när fotbollslandslaget spelade en kvalmatch. Också de mindre erfarna avbytarna Simon Skrabb, Juha Pirinen och Jasse Tuominen fick speltid.

Jensen, 19, har varit i god form i Twente i holländska ligan. I går kväll tvingades han kliva av plan för en vadskada.

– Vaden är nu väldigt styv och öm. Jag kan ännu inte uttala mig (om skadans allvar), sade Jensen till Yle.

Visa fler
Kommentarer
|

VPS inför FC Lahti: "Vi går inte in för att vinna – vi vinner"

Nyhetsbild
För en vecka sedan spelade VPS sin första match med ny chefstränare. Derbyt mot SJK slutade i en blytung förlust trots en enorm försvarsinsats av VPS. Foto: Marko Tuominiemi
VPS fortsätter jaga säsongens första ligaseger när tabellåttan FC Lahti gästar Sandviken på lördagseftermiddagen. "Såklart finns det press men spelarna ska inte känna det", säger tränaren Christian Sund.

Mest läst senaste veckan