|

Uppgifter: Ericsson vill sparka tusentals

NyhetsbildZoom
Ericsson. Foto: Lehtikuva
Ericssons vd Börje Ekholm har tidigare aviserat att bolaget måste göra besparingar efter de stora förlusterna under året. Marknadsområdet Europa och Latinamerika har lyfts fram som ett sänke – och nu kan omkring 14 000 anställda därifrån tvingas gå.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det rapporterar SvD Näringsliv, med hänvisning till en källa med insyn.

– Det blir en fråga om i princip nedläggning i flera länder där försäljningen har försvunnit, säger källan till tidningen.

TT har utan framgång sökt Arun Bansal, affärsområdeschef för Europa och Latinamerika, för en kommentar.

– Vi har ganska tydligt pratat om behovet av att förbättra Ericssons lönsamhet och fokusera vår verksamhet – men vi kommenterar inte på rykten och spekulationer, säger Ericssons kommunikationschef Ola Rembe till TT.

Ericsson redovisade en förlust före skatt på 1,2 miljarder kronor (cirka 125 miljoner euro) för andra kvartalet i år. Det kan jämföras med motsvarande period i fjol, då man gjorde en vinst på 2,2 miljarder.

Kommentarer

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Ekonomi

Både Vasa och Umeå vill bli bättre på hållbarhet – nu ska man utbyta idéer på Kvarken

VASA Vasa och Umeå har redan flera gemensamma projekt. Nu vill städerna också samarbeta kring cirkulär ekonomi, säger Vaseks projektchef Göran Östberg. På torsdag tar man första steget.

Nyhetsbild
Ekonomi

Vasaingenjörer med och utvecklar nya smarta spårvagnar i Tammerfors

Vasaföretaget TK Engineering kommer att vara med och utveckla diagnostiksystem för Tammerfors nya intelligenta spårvagnar. – Vi är stolta över att kunna vara med och utveckla utsläppsfri kollektivtrafik, säger företagets vd.

Nyhetsbild
Nöje

Cykelbyxor är heta igen – "Jag förstår varför folk tycker de är fula"

1990-talet ringde och sa att det är dags för cykelbyxorna igen! Anna Liljekvist i Vasa skaffade ett par i fjol och älskar dem.

Nyhetsbild
Utrikes

Händer i dag: Het kamp i EU-parlamentet om upphovsrätten på nätet

Slutspurten är här i kampen om nya upphovsrättsregler på nätet. Tuffa ord väntar när EU-parlamentet i dag debatterar och röstar om regler som fått anhängare och motståndare att gräla i flera år.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Ingo utmanad av folket

ANNONS FRÅN CHRISTOFFER INGO Christoffer Ingo, kandidat (SFP) i riksdagsvalet 2019, ville möta sina väljare på ett annorlunda sätt och efterlyste därför utmaningar av alla de slag. Hittills har han jobbat en halv dag på ett daghem, backat en 17 meters långtradare och mätt sina krafter i styrkelyft.

Mest läst senaste veckan