;
|

CKP: Knivmannen hade två andra alternativ

NyhetsbildZoom
LKS 20170907 Muistokynttilöitä ja -kukkia puukotusten uhrien muistolle Turun torilla 29. elokuuta 2017. Poliisi on vapauttanut kaksi Turun joukkopuukotuksen vuoksi vangittuna ollutta miestä, kertoi Varsinais-Suomen käräjäoikeus. Miehet vangittiin viikko sitten syytä epäillä -perusteella epäiltynä kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta yrityksestä. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA Foto: Heikki Saukkomaa
Centralkriminalpolisens chef, polisrådet Robin Lardot säger att den huvudmisstänkta för knivattacken i Åbo enligt vad man vet i dag inte specifikt valde att attackera just kvinnor.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Offren valdes slumpmässigt.

CKP drar den slutsatsen för att den misstänkta enligt polisens uppgifter också hade två alternativa mål för attacken, och att offren där skulle ha varit mestadels män. Den ena av de alternativa attackerna var enligt polisen planerad till samma dag och den andra möjligtvis någon annan dag.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Solängen får pris: Det är inte vi och de, utan vi tillsammans

ORAVAIS På Solängen i Oravais är det aldrig bråttom. Och det finns alltid anledning att ordna en hattfest eller grilla korv. Nu får det effektiverade serviceboendet pris för sitt sätt att jobba.

Nyhetsbild
Lokalt

VCS föregångare i Finland – hudcancerpatienter får hjälp i ljusrum

VASA Människor som har ytlig hudcancer kan behandlas med en kräm som aktiveras i dagsljus. Men det finländska vädret är inte optimalt och de senaste åren har även somrarna varit för molniga och kalla. Därför har Vasa centralsjukhus nu invigt Finlands första dagsljusrum för hudcancerbehandling.

Nyhetsbild
Lokalt

Sista fusionsdiskussionen har börjat

KORSHOLM Ungefär 50 personer har samlats i Toby skola för att på båda inhemska språken bolla tankar om en eventuell fusion mellan Vasa och Korsholm.

Nyhetsbild
Lokalt

Bra utbildare ska bli bättre på forskning

VASA Vasa universitet har stöpt om sin organisation ordentligt och satsar nu ännu mer på kvalitet. Det finns pengar att anställa hjärnor och sätt att hålla dem kvar, hävdar ledningen.

Mest läst senaste veckan