|

CKP: Knivmannen hade två andra alternativ

NyhetsbildZoom
LKS 20170907 Muistokynttilöitä ja -kukkia puukotusten uhrien muistolle Turun torilla 29. elokuuta 2017. Poliisi on vapauttanut kaksi Turun joukkopuukotuksen vuoksi vangittuna ollutta miestä, kertoi Varsinais-Suomen käräjäoikeus. Miehet vangittiin viikko sitten syytä epäillä -perusteella epäiltynä kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta yrityksestä. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA Foto: Heikki Saukkomaa
Centralkriminalpolisens chef, polisrådet Robin Lardot säger att den huvudmisstänkta för knivattacken i Åbo enligt vad man vet i dag inte specifikt valde att attackera just kvinnor.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Offren valdes slumpmässigt.

CKP drar den slutsatsen för att den misstänkta enligt polisens uppgifter också hade två alternativa mål för attacken, och att offren där skulle ha varit mestadels män. Den ena av de alternativa attackerna var enligt polisen planerad till samma dag och den andra möjligtvis någon annan dag.

Jag rekommenderar artikeln

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Yogan förändrade allt för Amanda Holmström

Rörelse, närvaro och en insyn i att vem som helst kan lära sig att yoga. – Första gången jag provade på yoga tyckte jag faktiskt att det var ganska tråkigt, säger Amanda Holmström som nu ser yogan som ett av sina viktigaste redskap för att hitta tillbaka till sig själv, om och om igen.

Nyhetsbild
Sport

Wasa Segelförening har allt i egna händer inför deltävling tre

SEGLING. Trots en nedåtgående trend vad gäller placeringar i dagens seglingar kunde Wasa Segelförening knipa en tredje plats i det totala sammandraget. Det betyder att föreningen har allt i egna händer inför den avslutande deltävlingen i Helsingfors i augusti.

Nyhetsbild
Lokalt

Grannar misstänkte vattenläckage – Var någon som tvättade balkongen

VASA På söndagskvällen fick räddningsverket larm om ett misstänkt vattenläckage i ett höghus i Vasa. Det visade jag vara grannar som tvättade balkongen.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Toppstjärnor på den unika musik-, mat och vinfestivalen i Inre hamnen i Vasa nästa vecka 27-28.7

Annons från Vasa Festival Sista veckoslutet i juli brakar det loss på den österbottniska kusten då Vasa återtar sin plats på den nationella festivalkartan i och med Vasa Festival som ordnas i den maritima parkmiljön i Inre hamnen i Vasa.

Mest läst senaste veckan