– Vi har mycket mer kunder just under den här dagen, säger Susanne Ahlnäs, som är chef på Othello.
Bagarens bästa tips för en riktigt god bulle?
– Man ska använda smör i stället för margarin och så ska man pensla bullen med ägg för att få en fin gyllenbrun yta, säger Susanne Ahlnäs.
Varför kanelbullen är så speciell kan man ju fråga sig. Den äts endast i Finland, Sverige och Norge. Kanelbullen har blivit allt mer känd när finländare och svenskar har börjat öppna caféer runt om i världen.
Kanelbullen tros ha uppkommit i Sverige efter andra världskriget när man började få mera resurser så som mjöl, kardemumma och kanel. Först var det bara något som de rika fick njuta av men efter ett tag så började också de som hade mindre pengar baka den.
Kanelbullens dag är också en dag för omtanke och respekt eftersom den infaller på samma dag som internationella barndagen.
Bullen som fick en egen dag
- Kanelbullens dag infaller den 4 oktober.
- Den firades första gången 1999 i Sverige.
- År 2006 kom den till Finland.
- Att den firas just den 4 oktober har att göra med att initiativtagarna inte ville att den skulle konkurrera med något annat känt bakverk som till exempel fastlagsbullen, eller semlan. En annan orsak är att 4 oktober är internationella barndagen och då tänkte man att kanelbullens dag egentligen är omtankens dag.
- Källa: Wikipedia