Polisen har hittat en lapp i det hotellrum som Paddock befann sig i då han öppnade eld, uppger tv-bolaget CBS.

– På lappen hade han skrivit avståndet, höjden han befann sig på och hur mycket kulan skulle falla innan den nådde folkmassan. Han hade skrivit ned det här och räknat ut så att han skulle veta hur han ska sikta för att träffa sina mål, säger David Newton vid polisen i Las Vegas.

Däremot avslöjar lappen inget om motivet som fortfarande är ett mysterium. Polisen har tidigare sagt att massmördare och terrorister oftast lämnar efter sig ett meddelande eller annat material som ger ledtrådar om motivet, men den här gången har inget sådant hittats.

Men källor som ABC News talat med uppger att myndigheterna allt mer lutar mot att Paddock haft allvarliga mentala problem som inte diagnosticerats. I de intervjuer myndigheterna gjort med människor som varit i kontakt med Paddock har det framgått att han haft problem med att kommunicera med andra människor.

USA:s värsta masskjutning

  • Stephen Paddock, 64, befann sig på 32:a våningen i hotellet och kasinot Mandalay Bay vid paradgatan "The Strip" i Las Vegas på söndagskvällen för en vecka sedan. Från sitt rum hade han utsikt över publikhavet på countryfestivalen Route 91 Harvest Festival, som ägde rum snett mitt emot hotellet, när han öppnade eld och sköt till och från i uppemot elva minuter.
  • Minst 58 personer dödades och fler än 500 skadades, vilket gör dådet till den dödligaste masskjutningen i USA:s moderna historia. Skytten tog sitt eget liv innan polisen stormade hotellrummet.
  • Närliggande sjukhus fylldes av skadade, som bland annat kördes dit på pickupflak. Hundratals läkare och sjuksköterskor kallades in, och dagen därpå köade människor till sjukhusen för att få lämna blod.
  • Fortfarande är tillståndet för många skadade kritiskt.