;
|

Vild natt för polisen

NyhetsbildZoom
Polisen. Foto: Arkiv/Jasmine Edfelt
Natten mellan lördag och söndag var synnerligen livlig för polisen i Mellersta Österbotten och Jakobstad.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Ett tiotal händelser höll polisen sysselsatt under natten mellan lördag och söndag.

Vid halv niotiden på kvällen smet en mopedist undan polisen i Karleby. Föraren körde undan i hög hastighet. Polisen fick senare fast föraren vid hens hemadress. Ärendet utreds som grovt äventyrande av trafiksäkerheten samt trafikförseelse.

Ett antal misshandelsfall inträffade i Jakobstad under natten. Bland annat misshandlades en man i en lägenhet av en för polisen känd person från Kannus. Den misstänkte fanns inte på platsen då polisen kom fram. Offret fick vård. Kvart över fyra på natten misshandlade en okänd man två andra personer vid en taxistolpe i Jakobstad. Polisen ber att ögonvittnen ska ta kontakt.

Ett antal fall av skadegörelse inträffade också i Jakobstad. Bland annat krossades glaset i en dörr på Skutnäsgatan. Tjugo minuter över fyra på natten fick polisen också larm om skadegörelse vid Kråkholmsvägen, men polisen informerar inte mera om händelsen i det här skedet.

Ett antal rattfyllerister gav också polisen arbete. I Kaustby, Terjärv, Karleby och Larsmo tog polisen fast misstänkta rattfyllerister. En 24-åring i Karleby misstänks bland annat för att ha kört bil påverkad av amfetamin.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan